IKT

Drift serveren fra mobilen

IKKE FOR SVAKSYNTE: Du har full tilgang til serveren fra mobilen med programmet MidpSSH, men mobilskjermen er fortsatt like liten.
IKKE FOR SVAKSYNTE: Du har full tilgang til serveren fra mobilen med programmet MidpSSH, men mobilskjermen er fortsatt like liten. Bilde: Asbjørn Goa
Asbjørn GoaAsbjørn GoaAsbjørn Goa
6. des. 2005 - 14:25
Vis mer

Har du fått deg ny mobiltelefon med Java, finnes det nå et hav av muligheter - ikke bare til tøys og moro, men også viktige jobboppgaver.

Jobber du med data litt over vanlig husbruk, glem spill og ta i bruk mobiltelefonen din som en sikker trådløs terminal til serverparken.

Alt du trenger å gjøre er å laste ned et klientprogram og så er det bare å ta en lang tur ut i Guds frie natur, ihvertfall der det er dekning for GSM/GPRS.Komplett løsning

Programmet MidpSSH gir deg all den funksjonaliteten du trenger for å administrere servere over SSH eller Secure Shell.

Oppkoblingen skjer raskt etter at du har valgt server, skrevet inn brukernavn og passord. Om disse er korrekte, er du nå inne på kommandolinjen på serveren, på godt norsk kalt "shellet".

Kommandoer skriver du inn på samme måte som på en sms. Det sier seg selv at det kan ta tid å skrive inn de lengste kommandoene dersom du ikke har lagt dem til i ordboken. Men er du smart, lager du skript som kjører de vanligste operasjonene. Nå trenger du ikke lenger sette deg foran datamaskinen for å gjøre enkle operasjoner.

Slik fungerer det

MidpSSH benytter en mikroversjon av Java som finnes på mobiltelefonen din. GSM/GPRS har akkurat passe overføringshastighet til å bære kommunikasjonen mellom terminalen og serveren, så her kan vi nesten kalle 3G for overkill.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Den største begrensningen er tastatur og skjermoppløning. Men det du har behov for å utføre, lar seg gjøre om du har tålmodighet og er nøyaktig med å skrive inn de riktige kommandoene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.