NYHETER

Drift- og vedlikeholdskontrakter for en milliard til Veidekke

Veidekke Industri har i år vunnet seks nye drift- og vedlikeholdskontrakter for norske riks- og fylkesveger.

Sikring av fjellvegg på Kolo Veidekkes drift og vedlikeholdskontrakt i Alta. Foto: Ane Sangnes.
Sikring av fjellvegg på Kolo Veidekkes drift og vedlikeholdskontrakt i Alta. Foto: Ane Sangnes. Bilde: Sangnes Ane
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
6. juli 2012 - 14:57

- Vi har nå blitt tildelt to nye kontrakter for områdene Sør-Varanger og Lyngen av Statens vegvesen. Med disse har vi sikret oss nye kontrakter verdt 976 millioner kroner ekskl. mva, sier administrerende direktør Øyvind Moen i Veidekke Industri.

- Den samlede ordrereserven for våre kontrakter er nå på 2,4 milliarder kroner. De fleste kontraktene har en varighet på fem år, og vi har en årlig omsetning på rundt 800 millioner kroner i denne virksomheten, forteller Moen.

 

Næring i utvikling

Det har skjedd en stor utvikling siden drift og vedlikehold av riks- og fylkesvegene i Norge ble konkurranseutsatt for om lag 10 år siden. Veidekke er en av de private aktørene som har vært med fra starten av, og er i dag landets nest største aktør med en markedsandel på ca 17 %. Selskapet har gjennom 18 kontrakter vedlikeholdet rundt 8.000 km veger i Norge fra Finnmark i nord til Vest-Agder i sør.

 

Mange viktige oppgaver

- Vi skal sikre fremkommelighet, trafikk­sikkerhet og ta vare på selve vegen. Dette innebærer alt fra brøyting og strøing, skiltvask, tømming av søppel og kantklipp til opprydding etter flom, ras og ulykker. Det er Statens vegvesen som bestemmer rammene og vegstandardene vi jobber etter, noe som avhenger blant annet avhengig av veitype og trafikkmengde, avslutter Moen.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.