NETTARKIV

Dr. trådløs

Dr.ing.-graden stammer fra Institutt for telematikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, men han har også bakgrunn fra Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo og fra forskningsmiljøet i Telenor.

– Vi kan tilby UMTS-funksjonalitet i dag! sier Bryhni. Det er en interessant proklamasjon i disse UMTS-utbyggingens tider, med mange rykter om store forsinkelser. Vi i denne sammenheng er Birdstep Technology AS, hvor Bryhni nå er teknologidirektør. Hans utsagn gjelder riktignok bare for lokale IP-soner, men det er desidert interessant teknologi dr. Bryhni, seks andre doctores og en øvrig stab på til sammen ca. 45 personer i Birdstep er i ferd med å utvikle. Den nylig inngåtte samarbeidsavtalen mellom Birdstep, Ericsson og Telenor viser at også andre synes det.

Hva teknologien går ut på? Et sammendrag av Bryhnis 67 tettpakkede foiler blir i kanskje i tøffeste laget i et nært-på portrett. Selv om foilene presenteres med pedagogiske evner som sier oss at Bryhni bør være ettertraktet ved en hvilken som helst undervisningsanstalt med kommunikasjonsteknologi på timeplanen. Vi nøyer oss i denne omgang med å si at dreier seg om utvikling av programvaremoduler for trådløs kommunikasjon og databaseteknologi.

Bryhni kom inn i selskapet i fjor sommer ved at Birdstep kjøpte opp Advanced Communication Technology (Actech), som han hadde startet sammen med to dr.-kolleger. Birdstops administrerende direktør Henning Klemp var på jakt etter gode hoder, og ble imponert over Actechs og Bryhnis kunnskaper innen kommunikasjonskompetanse. Blant annet hadde Actech, som de første i verden, utviklet og solgt en kryptoutgave av IP versjon 6 til Nato. Resultatet ble at Birdsteps eiere punget ut mer enn 90 millioner kroner for Bryhni og de andre hodene i Actech.

Brynhis visjon er å fange dagens SMS-avhengige ungdomsgenerasjon inn i like addiktive profesjonelle løsninger når de om noen år er ute i arbeidslivet. Om han lykkes, vil Klemps investering vise seg gullkantet. Bryhnis andre interesser samstemmer pussig nok med mannen som var portrettert i forrige ukes nært på: Også han padler og synger i kor!

Les mer om: