IKT

Dotcomdød skremmer ikke

8. mai 2001 - 13:45

Internettselskapene faller som døde fluer i den såkalte dotcomdøden. Men de som dermed tror at IT-revolusjonen har stoppet opp, tar feil. Ferske tall viser at det digitale Norge fortsatt utvikler seg med høy hastighet.

– Kompetansen, erfaringene og teknologien er ikke borte. Når ny teknologi og nye løsninger blir allemannseie får vi de største endringene, sa nærings- og handelsminister Grete Knudsen i sin IT-politisk redegjørelse for Stortinget i dag.

IT nest størst

IT-næringen er nå landets nest største landbaserte næring med 220 milliarder i omsetning i fjor. I redegjørelsen peker regjeringen på at halvparten av landets husstander har internett-tilknytning. To av tre nordmenn har tilgang til nettet hjemme eller på jobben.

– Da Arbeiderpartiet overtok for litt over et år siden innså vi tidlig at det var behov for en sterkere koordinering av IT- politikken, sa Knutsen. Hun lanserte straks eNorge som et samlende tiltak for det offentlige Norge. eNorge er en fornorsket utgave av eEurope , som utvikles av EU.

Tydelig inspirert av programvarebransjen lanseres raskt nye oppgraderte utgaver av eNorge. Det er meningen at versjon 3.0 skal offentliggjøres den 11. juni. 16 departementer bidrar. Målet er å få med alle som vil videreutvikle og konkretisere miljødimensjonen ved en bærekraftig IT- politikk i den nye versjonen.

Nytteverdi

Det gjenstår å se om den nye planen i større grad enn de to første versjonene blir konkret, og hvordan den klarer å adressere de IT-utfordringene landet står overfor.

Vi minner om at et yppelig tiltak som Norge Digitalt , som er en konkret handlingsplan for hvordan vi skal bli ferdig med digital kartlegging av Norge, både på sjø og på land ble ferdig for snart et år siden.

Nå henger mesteparten av planen og venter på enda flere utredninger. I mellomtiden løper taksameteret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.