IT

Dømt til millionerstatning

ANKER: Stian Rustad mer enn antyder at han kommer til å anke dommen i Borgarting lagmannsrett.
ANKER: Stian Rustad mer enn antyder at han kommer til å anke dommen i Borgarting lagmannsrett. Bilde: Johnny Syversen

It-selskapet 24 Seven Office er i Oslo tingrett dømt til å betale 12,36 millioner kroner i erstatning til sin tidligere partner Active 24, eid av Mamut.Gevinst

Retten mener beløpet tilsvarer den gevinsten som Active 24 har gått glipp av etter at 24 Seven Office brøt en samarbeidsavtale for fire år siden.

24 Seven Office så for seg en gylden fremtid med tilgang til Active 24s 240.000 kunder.Kjøpte seg opp

Men på samme tid klarte konkurrenten Mamut å overta en solid eierandel i Active 24.

Mamut og 24 Seven Office har begge sin nisje i kontorprogrammer.Store beløp

Da valgte 24 Seven Office å trekke seg fra samarbeidet.

Deretter fulgte en serie oppgjør i forliksrådet og rettsapparatet, der 24 Seven Office var først ute, med erstatningskrav på flere hundre millioner kroner.

Motparten gikk til motsøksmål, og både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett har dømt 24 Seven Office for å ha sagt opp avtalen på urettmessig grunnlag.

Saken ble anket til Høyesterett, som avviste saken.

Nå gjenstod utmålingen av erstatningsbeløpet, og her har tingretten nå kommet frem til at 12,36 millioner kroner er en realistsk beregning av Active 24s dekningsbidrag i avtaleperioden.Uenig

I en pressemelding skriver 24 Seven Office at selskapet er uenig i at Active 24 kunne ha klart et så stort overskudd av samarbeidet.Anker

- Styret i selskapet vil snarlig behandle spørsmålet om anke av dommen, men det er en nærliggende mulighet for at en anke kan bli innsendt, skriver selskapet.

Hos Mamut sier kommunikasjonsdirektør Knut Ekern i en kommentar til TU at han håper denne saken ikke kommer til å belaste rettsapparatet ytterligere.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.