SAMFUNNPOLITIKK

Dømmes nor og ned

Konsernsjef Sverre Quale (t.v) og styreleder Inge K. Hansen må finne seg i å lede det selskapet som folk flest i Norge har dårligst inntrykk av - Avinor.
Konsernsjef Sverre Quale (t.v) og styreleder Inge K. Hansen må finne seg i å lede det selskapet som folk flest i Norge har dårligst inntrykk av - Avinor. Bilde: Per Erlien Dalløkken
Per Erlien Dalløkken
28. aug. 2008 - 07:49

De to selskapene har også omtrent samme dårlige rykte, viser en undersøkelse som måler bedriftenes anseelse blant folk.

Krasjlanding

Avinor, som driver de fleste lufthavnene i landet, får den tvilsomme æren av å toppe lista over virksomheter med dårligst totalinntrykk.

Det statlige aksjeselskapet gjør det godt økonomisk, men har slitt med både streik blant lufthavnansatte, generell mangel på flygeledere og en bransje som har mye å forklare med økt miljøfokusering.

Les også: Statens pengemaskin trenger pusterom

Flystreik kan stoppe oljen

Skal kvitte seg med verstingstempelet

Telenor raser nedover

Bak Avinor følger Telenor som kommer dårligst ut av de kommersielle selskapene som er med på omdømmemålingen.

Telegiganten raser fra 20. plass til en 43. plass i den årlige undersøkelsen som Synovate gjennomfører og som presenteres i Aftenposten i dag.

Etikkoppvåkning

Andelen nordmenn med et dårlig totalinntrykk av Telenor har steget med nærmere 50 prosent det siste året, og er nå mer enn dobbelt så høy som hos hovedkonkurrenten NetCom.

Konserndirektør Hilde Tonne er Telenors øverste ansvarlige for etikk. Hun påpeker at undersøkelsen er tatt opp midt under opprullingen av Bangladesh-saken.

– Vi har fått en wake-up call, sier hun til Aftenposten.

Les også: Innrømmer å ha vært naiv

Ut med StatoilHydro

Dårligst omdømme etter Avinor og Telenor har NSB, tett fulgt av Norske Skog og SAS Norge. På «ti på bunn» ligger også Posten, Tele2, Securitas, NetCom og Gilde. Sistnevnte har størst framgang blant de dårligst likte selskapene.

Verdt å merke seg er at Statoil, som tidligere alltid har vært blant de ti best likte selskapene, etter fusjonen med Hydro nå har rykket ut av topp ti-lista.

Les også:

TV 2 på topp

TV 2 kommer i år som i fjor ut som det best likte selskapet, tett fulgt av Coop Norge, IKEA, NRK og Tine. På de neste plassene følger Stabburet, Vinmonopolet, Nidar, Norsk Tipping og Ekornes.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.