ARKIVNYHETER

Dødt løp på riksveg 70

Strekningen Tveekrem-Bronneset er markert med tykk rød linje nedenfor den svarte stiplete linjen.
Strekningen Tveekrem-Bronneset er markert med tykk rød linje nedenfor den svarte stiplete linjen. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
3. sep. 2009 - 11:40

K A Aurstad fra Ørsta er nr. to med 28,581 millioner foran BL Entreprenør fra Trondheim med 28,885 millioner.

Oppdraget gjelder utbedring av riksveg 70 på en vel to km lang strekning mellom Tveekrem og Bronneset i Tingvoll kommune. Strekningen er en del av prosjektet Øydegard-Bronneset som finansieres ved at innkrevingen av bompenger til Kristiansunds fastlandsforbindelse (Krifast) har blitt forlenget.

Anbudskonkurransen domineres fullstendig av lokale entreprenører. Av ni anbydere er det bare en som ikke kommer fra Møre og Romsdal eller Sør-Trøndelag. Den ene er som vanlig Mesta.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Fra de tre laveste er det et sprang til Dagfinn Stormyr fra Aure som forlanger 32,870 mill. Deretter følger Mekvik Maskin fra Kristiansund (35,074 mill.), Mesta (36,460 mill.), et arbeidsfellesskap fra Tingvoll mellom Vatn Maskinstasjon og Erik Nastad (36,956 mill.) og til slutt Romsdal Anlegg fra Molde (39,320 mill.).

Riksveg 70 skal stort sett gå i samme trasé som nå på den aktuelle strekningen, men vegen er svært dårlig, og det må gjøres store inngrep for at standarden skal bli akseptabel. Det blir flere høye skjæringer på strekningen. En 1 010 meter lang tunnel inngår i det samme prosjektet. Forskjæringene til denne settes ut på egen entreprise i nær framtid. Vegvesenet regner med at drivingen av tunnelen settes ut i løpet av 2009. I oktober 2011 får riksveg 70 moderne standard mellom Øydegard og Bronneset.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.