MOBIL

Dødsgrep på HTC Sensation

Det skal lite til for å drepe Wi-fi-signalet på HTCs nye flaggskip.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. juni 2011 - 14:42

Det skal ikke mer til enn å holde Sensation vannrett for å skape problemer for Wi-fi-dekningen. Dette er konklusjonen GSMarena.com har kommet frem til.

LES OGSÅ: Test av HTC Sensation

Det er angivelig problemer med antennedesignen i telefonen som fører til problemene. Antennen sitter i bakdekselet, og dersom du legger hånda di over området antennen sitter i kan du miste Wi-fi-signalet helt.

Hånden dekker antenna

Så lenge du holder telefonen loddrett fungerer det fint. Det oppstår når du holder den vannrett, da den naturlige måten å holde telefonen på fører til at du legger hånda over antenna.

GSMarena la ut en video som demonstrerte problemet, men HTC avfeide dette som et ikke-problem. De hevder at dette skjer med alle telefoner, og at problemet virker overdrevet i videoen.

Det er åpenbart at dette er et problem alle telefoner kan oppleve, men dersom HTC Sensations antenne er utformet slik at signalet forsvinner når du holder telefonen på en naturlig måte er det åpenbart et større problem.

Vi testet det ut

Vi måtte derfor naturligvis teste ut dette selv, og vi kan bekrefte at problemet er reelt.

Bare å legge en finger mellom kameraet og høyttaleren på baksiden er nok til at full Wi-fi-dekning faller til en eller to streker.

På Mobili-kontoret opplever vi problemet slik: Når vi holder telefonen i landskapsmodus, starter nettleser og taster inn en adresse lastes ikke siden inn før vi fjerner hånden fra venstre side av telefonen. Denne enkle demonstrasjonen viser enkelt og greit at problemet i aller høyeste grad eksisterer.

Så skal det sies at signalstyrken til nettverket vil være avgjørende for i hvor stor grad du vil rammes av problemet. Er styrken svært god vil du neppe merke noe til det. Er styrken dårlig vil du få veldig treg eller ingen tilgang til nettet.

Det betyr ikke at du skal la være å kjøpe Sensation, som er en svært god telefon. Men det kan være lurt å ha i bakhodet dersom du opplever signalproblemer med telefonen.

Har du opplevd dette på Sensation eller andre telefoner? Fortell om det i kommentarfeltet!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.