ARKIVNYHETER

Død over oljefyrene

GJENFØDES: Denne oljefyren skal gjenfødes som kunstverk til det nye Enovabygget. Fra venstre Oslos ordører Fabian Stang, olje- og energiminister Terje Riis Johansen, Enovadirektør Nils Kristian Nakstad og kunster Jannicke Olsen som skal forvandle den utrangerte oljekjelen.
GJENFØDES: Denne oljefyren skal gjenfødes som kunstverk til det nye Enovabygget. Fra venstre Oslos ordører Fabian Stang, olje- og energiminister Terje Riis Johansen, Enovadirektør Nils Kristian Nakstad og kunster Jannicke Olsen som skal forvandle den utrangerte oljekjelen. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
17. okt. 2008 - 11:08

Målet er å konvertere 4 TWh fra oljefyr til fjernvarme, flis, pellets eller andre miljøvennlige energikilder innen 2011.

Offentlige kjeler er målet

Landet rundt er det mer enn 100 000 oljekjeler, opp mot 20 000 av disse står ikke i privatboliger. Det er denne gruppen, oljekjeler i kommunale bygg, næringsbygg og idrettsanlegg, som er målet for kampanjen.

– Det foreligger planer for å konvertere 380 kommunale oljekjeler, denne planen skal bidra til å øke hastigheten, sa Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør i Enova.

Fabian går foran

– Vi vil utfordre kommunene, det er fortsatt mange kommuner som mangler planer om å konvertere til mer miljøvennlige løsninger, sa Riis-Johansen.

Han ga ros til ordfører Fabian Stang og Oslo for å være en foregangskommune.

– Vårt mål er å redusere utslippene med 50 prosent innen 2030, sa Stang.

Les også: Vil varme Oslo med kjempevarmepumpe

Slutt om fire år

I dag slipper oljefyrer i Oslo ut 400 000 tonn CO 2-ekvivalenter. Oslo har vedtatt at all bruk av oljekjeler skal være utfaset innen 2012. Til det gir Oslo kommune en støtte på en krone for hvert kWh per år opp til halvpaten av kostnadene.

– Vi håper at denne støtten skal bidra til lønnsomhet gjennom at ulønnsomme prosjekter blir gjennomført og at ordningen gir så stor markedsvekst at det til slutt går av seg selv, sa Nakstad.

Mindre oljefyring gir mer forurensning

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.