Coca-Cola

Doblet produksjonseffektiviteten

Ved å gå fra korrektivet til forebyggende vedlikehold har Coca-Cola i Norge økt produksjonseffektiviteten fra 46 til 93 prosent.

Fra produksjonen av Coca Cola på Lørenskog i Akershus (Bilde: Coca Cola)
Administrerende direktør Ignace Corthouts i Coca Cola Enterprises Norge ved operatørpanelet i en av produksjonshallene. (Bilde: Coca Cola)
Fra produksjonen av Coca Cola på Lørenskog i Akershus (Bilde: Coca Cola)
Fra produksjonen av Coca Cola på Lørenskog i Akershus (Bilde: Coca Cola)

Ved å gå fra korrektivet til forebyggende vedlikehold har Coca-Cola i Norge økt produksjonseffektiviteten fra 46 til 93 prosent.

  • Nyhetsbrev

Coca-Cola Enterprises Norge

Selskapet har hatt ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av det amerikanske konsernets produkter i Norge siden 1997

De har 700 ansatte og er i dag Norges største leverandør av alkoholfrie drikker, med et produksjonsvolum på 290 millioner liter i året.

Arbeidet med å gå fra korrektivitet til forebyggende vedlikehold gjennom hele produksjonsprosessen startet i 2006.

Coca-Cola Enterprises Norge AS har i samarbeid med Prevas gått fra korrektivet til forebyggende vedlikehold gjennom hele produksjonsprosessen. Dette har ført til høyere produksjonseffektivitet og lavere produksjons-, vedlikeholds- og energikostnader. På sitt beste leverer nå fabrikken et resultat opp mot 93 prosent produksjons­effektivitet mot 46 prosent i 2009.

Fire suksessfaktorer

– Siden 2006 har vi arbeidet strukturert og langsiktig med målet om å bli best, forteller André Nilsen Ibenholt, sjef for Utilities & Facilities på Coca-Cola Enterprises i Lørenskog. Han trekker frem fire viktige faktorer for suksessen.

  • Integrasjonen mellom Infor EAM og selskapets ERP-system SAP førte til at vedlikeholdet ble en mer integrert del i hele produksjonsprosessen.
  • Enkel og logisk struktur på maskinene. Det tok tid å bygge opp strukturen manuelt, men det har man igjen for nå med all informasjon om utstyret samlet på ett sted.
  • Omorganisering og mer planlegging – vedlikeholdsfunksjonen har fått en tydeligere rolle i organisasjonen og ved hjelp av Infor EAM har det blitt enklere å planlegge og følge opp hva som skal gjøres – hvor og når.
  • Analyse og evaluering av vedlikeholdet – med hjelp av KPIer (Key Performance Indicators) i Infor EAM og grafisk visualisering i Qlikview blitt enkelt for ledelsen å planlegge oppfølging av vedlikeholdet.

Nilsen Ibenhold mener analysebiten er det beste med systemet.

– Den hjelper oss å finne forbedringsmulighetene på vår vei mot World Class Maintenance.

Les også: Vil bli verdensmestre på fiskefôr

EAM Connector

EAM Connector er et enkelt og selvforklarende grensesnitt for smarttelefoner og nettbrett utviklet av Prevas (tidligere Psiam). Med dette ble vedlikeholdssystemet på anlegget i Norge mer tilgjengelig, og med økt brukervennlighet økte bruken. Det er viktig at det er hurtig og enkelt å bruke, for de involverte skal rapportere alt de gjør i systemet og også registrere de minste feilene.

 – Med EAM Connector på en iPad har alle tilgang til grunnfunksjonene i Infor EAM med all informasjon. Og om de trenger det kan de ta bilde av feilene de rapporterer der og da, konstaterer André Nilsen Ibenholt. 

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå