PRODUKSJON

Dobler maritim utvikling

Norsk mairitmt miljø skal ikke få seile sin egen sjø, men få drahjelp til å styrke posisjonen internasjonalt, ifølge statsbudsjettforslaget.
Norsk mairitmt miljø skal ikke få seile sin egen sjø, men få drahjelp til å styrke posisjonen internasjonalt, ifølge statsbudsjettforslaget. Bilde: ULSTEIN

Ifølge departementet øker bevilgningen til FoU og innovasjon fra 40 til 90 millioner kroner.

Økningen skal skje som en oppfølging av den helhetlige innovasjonsplanen som ble lagt fram tidligere i år – MARUT-initiativet.

Norges forskningsråds program for brukerstyrt forsking på det maritime området (MAROFF) får totalt 70 millioner kroner til disposisjon i arbeidet med å styrke maritim sektor. Dette er en økning på 30 millioner kroner fra i fjor, noe som åpner for en betydileg vekst i forskingsinnsatsen på dette området.

Styrker rolle

Regjeringa vil bevilge 20 millioner kroner til maritime innovasjons- og nyskapingsaktiviteter i Innovasjon Norge. Regjeringen vil på denne måten sette Innovasjon Norge i stand til å styrka sin rolle i den maritime satsingen.

– Norge er ett av de ledende nasjonene på verdsbasis på det maritime området. De maritime næringene sysselsetter om lag 75 000 menneske, og det er bare petroleumssektoren som skaffer landet større eksportinntekter. For at vi også i framtida skal være en sentral maritim nasjon, er det viktig at vi hele tida satser på dette området, sier Brende.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.