T2

Dobbeltbrent

Sant å si begynner vi å bli litt blaserte når det gjelder DVD-brennere. Men av og til skjer det saker som får det til å vibrere litt igjen.

De velorienterte vet at film på DVD alltid har vært lagret i to lag. DVD-brennere derimot har bare kunnet brenne det øverste laget. Til nå.

Hvert av skjiktene i de nye tolagsplatene er følsomme for en spesiell effekt på laseren og det eneste brenneren fra NEC trenger å gjøre for å adressere begge, er å endre denne effekten.

Til sammen får du plass til 8,5 GB på en skive. I tillegg kan NEC-en alt som forlanges av en moderne brenner. Som å produsere både pluss og minus DVD-format i 8X hastighet og 32X på CD-R.

Når du skal brenne i to sjikt går det unna i 2,4X hastighet på såkalte +R9-plater. Slike koster en liten formue for tiden, men det gjorde jo CD-R og DVD-R plater også når de kom.

Skal du være utstyrt for nærmeste fremtid, i det minste til blå laser slår igjennom, kan du glede deg over at brenneren ikke koster mer enn rundt 800 kroner. NEC distribueres av Norek, Itegra, Optical Storage og Ingram.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.