NYHETSBREV

DNV har kjøpt Marine Cybernetics

Utvider derved sitt omfang av tjenester innen offshore og maritime næringer.

Stein Eggan, administrerende direktør i Marine Cybernetics til venstre sammen med Remi Eriksen, Executive Vice President og COO i DNV GL.
Stein Eggan, administrerende direktør i Marine Cybernetics til venstre sammen med Remi Eriksen, Executive Vice President og COO i DNV GL.

Marine Cybernetics ble etablert i 2002 som en spin-off fra NTNU.

Les: Ubemannet fartøy skal kartlegge havbunnen

Hardware i sløyfen

Selskapet introduserte begrepet «Hardware-In-the Loop-Testing» (HIL) til de maritime og offshorerelaterte industriene. HIL testing reduserer risikoen for ulykker, off-hire kostnader og uproduktiv tid på grunn av software-relaterte problemer.

– Beslutningen om å investere i Marine Cybernetics ble drevet av den økende betydningen av programvareavhengige systemer for å sikre trygg, forutsigbar og effektiv drift. Vi har nå kommet til et punkt hvor vi ikke kun kan stole på testing og verifisering av maskinvarene, sier Remi Eriksen, Executive Vice President og COO i DNV GL.

Han legger til at et økende antall hendelser, mange av dem alvorlige, er forårsaket av programvare-relaterte problemstillinger. Det er en svakhet i måten offshore- og maritime næringer arbeider for å sikre komplett systemkvalitet.

Les: Arne Ove Rødstøl hos Ulstein har gått fra å være linefisker til mester for brosystemer

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.