NYHETSBREV

DNV-godkjenning klar for gassdetektor

Gassdeteksjon er vanskelig i marine miljøer, ultralyd løser dette problemet

5. des. 2014 - 07:00

Rosemount Analytical GDU-incus ultralyd lekkasjedetektor fra Emerson Process Management har mottatt typegodkjenning fra Det Norske Veritas (DNV). Dette DNV-sertifikatet bekrefter at lekkasjedetektoren er egnet for bruk om bord i marinefartøyer inkludert LNG- og LPG-skip, råoljetankere, flytende produksjon samt lagring og losseenheter (FPSO).

Bruker ultralyd

Eliot Sizeland, leder av salg og markedsføring for GDU-incus, uttaler at det å oppdage gasslekkasjer i marine miljøer er utfordrende for tradisjonelle detektorer som krever akkumulering av en gassky for å utløse alarm. – Ekstremt vær og vind på skip og plattformer kan forhindre at en gasslekkasje blir oppdaget raskt. Siden GDU-incus reagerer på ultralyd utløst av lekkasje, er ytelsen upåvirket av disse tilstandene. Det gjør den ideell for marineapplikasjoner. Vi er svært stolte over at detektoren besto den strenge testingen som kreves for DNV-sertifisering, hvilket også viser den ultrasoniske gasslekkasjedetektorens kvalitet og robusthet, sier Sizeland i en pressemelding.

GDU-incus bruker fire akustiske sensorer som konstant monitorerer store arealer ved hjelp av ultralyd generert av gass under trykk. GDU-incus egner seg for monitorering av utendørsapplikasjoner, og er konstruert for å tåle ekstreme forhold. Ytelsen er upåvirket av dårlig vær, vindretning, lekkasjetype eller potensiell gassfortynning, og har en øyeblikkelig respons på metan, hydrogen og andre gasser med lav molekylvekt.

Les også: Mangel på sengeplass driver frem trådløse systemer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.