OLJE OG GASS

DNO suspendert i Nord-Irak

22. sep. 2009 - 08:38

De kurdiske selvstyremyndighetene har suspendert DNO fra å drive i Nord-Irak i seks uker. Dersom det norske selskapet ikke rydder opp i en omstridt aksjehandel, kan det bli utestengt permanent.

Oljeselskapet har opplevd vanskelige tider i det siste. Salget av 43,9 millioner DNO-aksjer til tyrkiske Fenel Enerji i fjor kan ha vært i strid med reglene om informasjons-. og opplysningsplikten. Børsklagenemnda behandler saken.

De kurdiske myndighetene reagerer på at det har kommet ut informasjon om at ministeren Ashti Hawrami skal ha vært involvert i handelen. Dette er misvisende informasjon, mener myndighetene.

I et brev til DNOs datterselskap i Irak, ber myndighetene om en oppklaring av saken, melder NA24. Fristen er på seks uker og i denne perioden er selskapet suspendert fra å drive i området.

Hvis det ikke ryddes opp vil myndighetene vurdere å stenge DNO ute, med eller uten kompensasjon, fremgår det i brevet.

DNO ba tidligere mandag selv om å bli suspendert fra handelen på Oslo Børs. Selskapet opplyste da at det ville sende ut en børsmelding. Den hadde ikke kommet ved 21-tiden mandag.

Børsen opplyser til NA24 at den vil kontakte selskapet tirsdag, for så å vurdere om handelsstoppen skal gjelde videre eller ikke. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.