IT

DNB truer med å vrake nettbank-leverandør

Vurderer å kutte ut Evry.

 DNB vurderer å vrake Evry som tjenesteleverandør.
DNB vurderer å vrake Evry som tjenesteleverandør. Bilde: Stein Jarle Olsen
23. apr. 2013 - 15:39

Evry er systemleverandør for en rekke nettbanker i Norge, deriblant landets største bank DNB.

Vil bli vurdert

Senest i mars opplevde kunder over hele landet at nettbanker ikke var tilgjengelige. Det samme skjedde ved to tilfeller i november 2012, da ble 2,4 millioner nettbank- og minibankkunder berørt.

Nå bekrefter DNB at det ikke er noen selvfølge at avtalen med Evry blir fornyet.

– Vi er ikke fornøyde med den kvaliteten på tjenestene vi har levert til kundene i det siste. Avtalen vi har med Evry løper ett år til og vil bli vurdert mot slutten av året, sier Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon i DNB til TV 2.

– Kundene er nok like fortvilte som vi er når ting ikke virker. Vi er avhengige av å ha god oppetid slik at kundene får gjort det de skal, sier Midteide i DNB.

Fullt fokus

Evry er Norges største og Nordens nest største IT-tjenesteselskap med rundt 10.000 ansatte. De forsikrer at de tar driftssituasjonen meget alvorlig.

– Vi har fullt fokus på dette, både i toppledelsen og på operativt nivå. Vi jobber med dette daglig i Evry, og i samarbeid med DNB. Vi ser jo også at på en del områder er det forbedringer, men det er fortsatt fullt fokus på å få dette helt ferdig, sier Geir Remman, kommunikasjonsdirektør i Evry.

Les også: BankID vil kvitte seg med Java

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.