OLJE OG GASS

DN: 2000 må gå i Statoil

Både faste og innleide.

Konserndirektør Anders Opedal har ledet forhandlingene om kutt i Statoil.
Konserndirektør Anders Opedal har ledet forhandlingene om kutt i Statoil. Bilde: Peder Qvale
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
12. juni 2015 - 07:30

Statoil skal fjerne 1.500 fast ansatte og 500 ansatte som er innleid, ifølge Dagens Næringsliv. Dette er det største kuttet hittil i konsernet.

Nedbemanningen er ikke offentliggjort ennå, men de ansatte vil bli varslet i løpet av kort tid, skriver avisa.

Ifølge avisen må rundt 2.000 personer forlate selskapet. Det er resultatet av drøftingsmøter som de tillitsvalgte og ledelsen avsluttet torsdag. Konserndirektør Anders Opedal har ledet drøftingene.

Les også: Her slippes 130 tonn olje rett ut i Nordsjøen

Hektisk

Etter hva Teknisk Ukeblad forstår er det hektisk møtevirksomhet på morgenen og formiddagen i dag, fredag.

– Du må kontakte meg senere. Da vet jeg kanskje noe mer, sier hovedtillitsvalgt i Statoil, Per Helge Ødegård.

Heller ikke Nitos konserntillitsvalgt i Statoil har mulighet til å kommentere saken.

– Konserntillitsvalgt for Nito i Statoil, Stig Lægreid ønsker ikke å si noe akkurat nå. Vi må rett og slett få litt mer innsikt før vi kan si noe konkret, opplyser kommunikasjonsdirektør Jan Kjetil Johnsrud.

Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi sier til Teknisk Ukeblad at han ikke vet hvor Dagens Næringsliv har tallene sine fra. Men han poengterer at slik han oppfatter det, har prosessen vært ryddig.

– Dette er en prosess som har foregått i Statoil i halvannet år. Slik jeg forstår det har det vært et ryddig samarbeid rundt dette. Det som er viktig for oss er at slike prosesser som pågår, må skjer på en god og ryddig måte, sier Sande.

- Ikke endelig

Statoils konsernledelse skal i løpet av kort tid ta den endelige beslutningen, men det er ingenting som tyder på at resultatet vil bli noe annet enn det som kom fram under torsdagens drøftinger, skriver avisen.

Hovedtillitsvalgt Stig Lægreid, som representerer Statoils ingeniører i fagforeningen NITO, og som er ansattrepresentant i Statoil-styret, ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke Statoil ønsker å uttale seg nå.

– Jeg kan ikke kommentere dette noe nærmere. Det er ikke tatt en endelig beslutning rundt denne prosessen, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr.

Les også: Her merker de lite til oljekrisen. Nå vil de ha «søringan» nordover

Store kutt

Nedbemanningen skal være gjennomført i løpet av neste år, og kuttene skal gjennomføres gjennom tidligpensjon, sluttpakker og naturlig avgang.

I en tidligere nedbemanningsrunde har Statoil varslet at 1.900 ansatte må forlate selskapet. I denne gruppen var det både innleid arbeidskraft og faste ansatte som har takket ja til sluttpakker.

Les også: – Når Aibel kutter får det konsekvenser for hele byen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.