PRODUKSJON

Djevelen ligger i detaljene

Dordi Digre
5. mars 2002 - 10:27

Skipsteknisk er The World leveringsklar og sertifikater utstedt av Det norske Veritas. Men ifølge rederiet, er kvaliteten på sluttproduktet ikke tilfredsstillende.



Det norske Veritas utstedte mandag kveld klassesertifikat og passasjerskipsertifikat, på vegne av myndighetene på Bahamas. Klassesertifikatet bekrefter at bygging og ferdigstillelse er i henhold til de regler som DnV har satt for denne klassen, mens sertifikatet for passasjerskip er gitt på grunnlag av de krav som myndighetene på Bahamas har satt, opplyser informasjonssjef i DnV Per Wiggo Richardsen. Også US Coast Guard har inspisert skipet i løpet av helgen, og skal i følge pressetalsmann i FVM, Reidar Gullesen, være fornøyd med The World.

The Worlds eier, ResidenSea, og trønderverftet Fosen Mek. Verksted, har startet en offentlig kattekamp der millioner av kroner står på spill for begge parter. Før helgen skrev Aftenposten at rederiet ikke anså leveringsdatoen 4. mars som realistisk, mens Fosen Mek. repliserte på lørdag at de kunne levert søndag. Nå er tonen en annen:





Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.