PROSJEKTER

Divisjoner og regionsentre: Her skal Statens Vegvesen holde til

Spredt fra Arendal til Tromsø.

Hoveddelen av de ansatte i Vegvesenet vil jobbe ved de seks konsernledelsene og fem regionsentrene, som det nye Statens vegvesen skal organiseres i.
Hoveddelen av de ansatte i Vegvesenet vil jobbe ved de seks konsernledelsene og fem regionsentrene, som det nye Statens vegvesen skal organiseres i. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
21. mai 2019 - 11:49

Statens vegvesen er i dag lokalisert på mer enn 200 steder over hele landet. I forslaget til Vegvesenets lokaliseringer fra 2020, etter at ansvaret for fylkesveiene er overført til fylkene og ledelsen er organisert etter en divisjonsmodell, er det klart at virksomheten ved de fleste av Vegvesenets kontorsteder vil bli redusert.

Noen kontorsteder vil det også være aktuelt å legge ned, skriver Vegvesenet i forslaget som ble overlevert Samferdselsdepartementet tirsdag.

Det store grepet i omorganiseringen av Statens vegvesen er oppdelingen av virksomheten i seks divisjoner og fem regionale sentra.

Ledelsen i de seks divisjonene er foreslått plassert på følgende steder:

Divisjon Veg: Tromsø
Divisjon Transport og samfunn: Trondheim
Divisjon Utbygging: Bergen
Divisjon Trafikant og kjøretøy: Arendal
Divisjon IT: Drammen
Divisjon Fellesfunksjoner: Moss

Divisjonsledelsene vil i følge forslaget omfatte 25-50 ansatte. Divisjonene vil i tillegg ha ansatte spredt rundt i hele landet.

Forslaget til framtidig lokalisering av Vegvesenet ble overlevert Samferdselsdepartementet mandag. <i>Foto:  Faksimile av rapporten</i>
Forslaget til framtidig lokalisering av Vegvesenet ble overlevert Samferdselsdepartementet mandag. Foto:  Faksimile av rapporten

Flere oppgaver fra Vegdirektoratet flyttes til disse seks divisjonene, og antall ansatte i direktoratet blir redusert fra 1100 til 400. Av de 530 direktorat-stillingene utenfor Oslo, blir det 50 igjen. Og av de 570 stillingene som er lokalisert i Oslo blir 270 flyttet ut til divisjonene. 50 av disse stillingene tilhører imidlertid Region Øst, og er lokalisert i Oslo selv om de ikke har oppgaver med stedlig binding til Oslo.

De fem regionsentrene er foreslått plassert på disse stedene: Bodø, Molde, Leikanger, Arendal og Lillehammer. Dette er stedene hvor Statens vegvesen har sine regionvegkontorer i dag. Stedene vil også være geografiske avdelinger for Vegdivisjonen og Transport- og samfunnsdivisjonen.

Det vil bli flere ansatte ved disse regionsentrene enn i divisjonsledelsene, og mange ansatte ved regionsentrene vil ha arbeidsstedet sitt ved et av Vegvesenets andre kontorsteder i regionene.

Ytterligere nedskjæringer

Tallet på trafikkstasjoner foreslås redusert med 22, fra dagens 74 til 52.

I kapittel 8 i Vegvesenets forslag til framtidig lokalisering finner du en fylkesvis gjennomgang av planene for alle Vegvesenets kontorsteder rundt om i landet.

Det er i dag cirka 6800 stillinger i Statens vegvesen. Fra nyttår skal antall stillinger være redusert til 4850. Fram til 2025 vil det imidlertid bli fjernet 300-500 stillinger til, som følge av effektiviseringskravene som er satt til virksomheten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.