SAMFUNN

Distriktenes direktør

– Jeg jobba mye i banken med små- og mellomstore bedrifter, og jeg kjenner godt til deres situasjon, poengterer Hyttnes. Han trives i krysningsfeltet mellom økonomi og politikk i SND, og synes det er lærerikt og utfordrende. Men store budsjettkutt halvveis i året kunne han godt vært foruten; slikt gjør det vanskelig å jobbe langsiktig: – Næringsutvikling er noe av det mest langsiktige man kan drive med, ut over å plante skog.

Han har sjøl to barn, og er opptatt av at Norge må prøve å utvikle et solid næringsliv i hele landet, slik at folk kan velge hvor de vil bo. Sjøl har Hyttnes hus i Gjøvik, en liten leilighet i Oslo og en gard øverst i Gudbrandsdalen. Det gir ham nok å gjøre på fritida.

– Jeg har kjøpt et par gamle tømmerhus og prøver å sette tunet i stand, forklarer han. Innimellom tar han også jobben med ut av Oslo. – En gang i blant er jeg desentralisert med kontordag hos SND på Lillehammer. Det fungerer utmerket, sier Hyttnes fornøyd.

Direktøren blir karakterisert som dynamisk, dyktig og litt beskjeden – men kan ifølge en kollega bli så engasjert at det lyser av ham. Det er lett å se når han legger ut om distriktsnorge. Hyttnes presiserer, nesten litt strengt, at mesteparten av Norge faktisk er distrikter, selv om SNDs distriktsordninger bare dekker 20 prosent av landet. Steder som Snertingdal og Stord defineres ikke som distrikt.

– Store deler av næringslivet har akkurat de samme problemene og utfordringene som distriktsbedriftene har, poengterer Hyttnes.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.