MOBIL

Disse to solgte klart best

På tampen av fjoråret var det Apples telefoner som var bestselgerne.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. feb. 2013 - 15:38

Det er liten tvil om at det er Android som dominerer smarttelefonmarkedet. Ifølge analyseselskapet Strategy Analytics hadde sju av ti smarttelefoner solgt i fjerde kvatal 2012 dette operativsystemet. iOS hadde en andel på 22 prosent i samme periode.

Nå har samme analyseselskap publisert sine tall for de mest solgte enkeltmodellene. Selv om Samsung er en dominerende aktør i smarttelefonmarkedet var det Apple som solgte flest av én modell.

Apple tok storeslem

Faktisk var iPhone 5 og 4S de to mest solgte modellene i fjerde kvartal, mens Samsung Galaxy S III var den tredje mest solgte. Så selv om Android er størst er det lite som tyder på at Apple henger med leppa av den grunn.Kilde: Strategy Analytics

Det ble solgt totalt 217 millioner smarttelefoner i fjerde kvartal, og av disse var 12,6 prosent iPhone 5, 8 prosent iPhone 4S, og 7,1 prosent Samsung Galaxy S III.

Ikke overraskende

Det er en imponerende andel for én aktør, men selvsagt ingen overraskelse i seg selv. Vi vet fra før av at 22 prosent av telefonene som ble solgt kjørte iOS, og da er det i praksis ikke så mange å velge mellom.

Vi tipper Samsung nå er giret på å lansere Galaxy S4, slik at de kan spise en større markedsandel i løpet av året.

Kilde: Strategyanalytics.com 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.