MOBIL

Disse to solgte klart best

På tampen av fjoråret var det Apples telefoner som var bestselgerne.

Det er liten tvil om at det er Android som dominerer smarttelefonmarkedet. Ifølge analyseselskapet Strategy Analytics hadde sju av ti smarttelefoner solgt i fjerde kvatal 2012 dette operativsystemet. iOS hadde en andel på 22 prosent i samme periode.

Nå har samme analyseselskap publisert sine tall for de mest solgte enkeltmodellene. Selv om Samsung er en dominerende aktør i smarttelefonmarkedet var det Apple som solgte flest av én modell.

Apple tok storeslem

Faktisk var iPhone 5 og 4S de to mest solgte modellene i fjerde kvartal, mens Samsung Galaxy S III var den tredje mest solgte. Så selv om Android er størst er det lite som tyder på at Apple henger med leppa av den grunn.


Kilde: Strategy Analytics

Det ble solgt totalt 217 millioner smarttelefoner i fjerde kvartal, og av disse var 12,6 prosent iPhone 5, 8 prosent iPhone 4S, og 7,1 prosent Samsung Galaxy S III.

Ikke overraskende

Det er en imponerende andel for én aktør, men selvsagt ingen overraskelse i seg selv. Vi vet fra før av at 22 prosent av telefonene som ble solgt kjørte iOS, og da er det i praksis ikke så mange å velge mellom.

Vi tipper Samsung nå er giret på å lansere Galaxy S4, slik at de kan spise en større markedsandel i løpet av året.

Kilde: Strategyanalytics.com 

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.