BYGG

Disse skal rydde Regjeringskvartalet

RYDDES: Statsbygg har inngått kontrakter med ulike entreprenører for opprydding i hvert enkelt regjeringsbygg.
RYDDES: Statsbygg har inngått kontrakter med ulike entreprenører for opprydding i hvert enkelt regjeringsbygg. Bilde: Scanpix
10. aug. 2011 - 07:47

Den utvendige sikringen av Regjeringskvartalet er bortimot ferdig, og nå starter det omfattende oppryddingsarbeidet innvendig.

Nå undersøkes høyblokka innvendig

Høyblokka

Statsbygg har funnet det hensiktsmessig å inngå én kontrakt per bygning, slik at eventuelle problemer i ett bygg ikke får konsekvenser for et annet.

PeWe Entreprenør i Porsgrunn skal foreta rydding og innvendig sanering i høyblokka. Bygget rommer Statsministerens kontor og Justis- og politidepartementet og er det som ble påført størst skader etter bombeangrepet 22. juli.

BILDESERIE: Se ødeleggelsene i Justisdepartementet

R4

Oslo-selskapet Norsk Gjenvinning Entreprenør har fått kontrakten for Olje- og energidepartementet og Nærings- og handelsdepartementets bygg R4 på Einar Gerhardsens plass. Også her medførte eksplosjonen store materielle skader.

– Nå er det viktigste å ta vare på hverandre

S- og Y-blokkene

Øst-Riv i Asker skal rydde opp i S-blokka (Helse- og omsorgsdepartementet og Arbeidsdepartementet), mens Oslo-selskapet Betonmast Miljøsanering er engasjert for Y-blokka, som huser Kunnskapsdepartementet.

Det er fortsatt usikkert om høyblokka kan tas i bruk igjen etter terrorbomben.

– Høyblokka har stor verdi

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.