MOBIL

Disse mobilene har 4G

Vil du ha superraskt internett på mobilen? Her er telefonene du skal se etter.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. mars 2013 - 17:08

Syns du 3G-nettet er litt tregt? Sliter du med YouTube-videoer som må bufre hele tiden og nettsider som mangler bilder? Da kan det høres ut som om du burde se etter en telefon med 4G.

Dette er "arvtakeren" til 3G-nettet, som gir deg teoretiske maksimale nedlastingshastigheter på inntil 100 Mbps mens du er på farten. I praksis ligger nok hastighetene en del lavere mange steder, men du vil i de fleste tilfeller oppleve at internettjenestene du bruker er mye raskere.

4G er ikke bygget ut så mange steder enda, og selv om det er NetCom som har kommet lengst med sin utbygging er det foreløpig bare Telenor som lar deg bruke dette nettet med mobiltelefonen din.

LES OGSÅ: Dette trenger du å vite om 4G

Så skal det sies at NetCom antakelig åpner sitt 4G-nett for mobiltelefoner i løpet av året. Om du er NetCom-kunde og skal kjøpe ny mobil i disse dager kan det altså være lurt å ha 4G-støtte i bakhodet. 

De fleste toppmodeller som er lansert så langt i år har støtte for 4G, men det finnes en rekke andre telefoner som også støtter det nye mobilnettet. Her er telefonene du får kjøpt nå eller ganske snart.Samsung Galaxy S III LTE.

Samsung Galaxy S III LTE

Nøkkelspesifikasjoner: Android, 4,8 tommer, 4x1,6 GHz, 16 GB + MicroSD

Pris: Ca 4800 kroner

Samsungs storselger fra i fjor er fortsatt en aktuell telefon, og med 4G-versjonen har den blitt enda raskere. I praksis er dette samme telefon som før, så du får fortsatt en av markedets beste telefoner her. Vi antar for øvrig at oppfølgeren Galaxy S4 også vil få 4G, men den kommer trolig til å koste med.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S III (uten LTE) 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Samsung Galaxy Express

Nøkkelspesifikasjoner: Android, 4,5 tommer, 2x1,2 GHz, 8 GB +  MicroSD

Pris: Ca 3500 kroner

Galaxy Express er enkelt og greit en relativt billig telefon med 4G. Den kan selvsagt ikke konkurrere med markedets biligste telefoner, men du får en grei telefon til prisen. Så skal det selvsagt nevnes at du kan få en svært sprek telefon uten 4G i denne prisklassen, for eksempel Galaxy S III.

LES MER: Samsung slipper billige Galaxy-modeller

Samsung Galaxy Note II LTE

Nøkkelspesifikasjoner: Android, 5,5 tommer, 4x1,6 GHz, 16 GB + Micro SD

Pris: ca 5000 kroner

Som Galaxy S III LTE er Note II LTE en 4G-variant av samme telefonen som ble lansert i fjor. Her snakker vi om en gigantisk skjerm på 5,5 tommer og en medfølgende penn som lar deg skrive rett på skjermen. Note II var en av de klart beste telefonene vi testet i fjor, og med 4G blir den en skikkelig kjapping.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Note II (uten LTE)Nokia Lumia 920 (t.v.) og Lumia 820.

Nokia Lumia 920

Nøkkelspesifikasjoner: Windows Phone, 4,5 tommer, 2x1,5 GHz, 32 GB

Pris: Ca 4600 kroner

Nokias toppmodell er en spennende mobil på mange måter. Den har et lettbrukt operativsystem, en god skjerm som kan brukes med hansker, et av de beste mobilkameraene og spennende ny teknologi som trådløs lading. Den er litt stor, men du får til gjengjeld en komplett pakke.

LES MER: Test av Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 820

Nøkkelspesifikasjoner: Windows Phone, 4,3 tommer, 2x1,5 GHz, 8 GB + MicroSD

Pris: Ca 3300 kroner

Om du vil ha Windows Phone-telefon med 4G, men ikke vil betale så mye kan Lumia 820 være veien å gå. Denne telefonen har stort sett de samme egenskapene som storebror, men svakere kamera og ikke fullt så skarp skjerm. Utover dette får du imidlertid stort sett de samme mulighetene.

LES MER: Test av Nokia Lumia 820iPhone 5 kan nå brukes i deler av Telenors 4G-nett.

Apple iPhone 5

Nøkkelspesifikasjoner: iOS, 4 tommer, 2x1,2 GHz, 16/32/64 GB

Pris: Fra 5200 kroner

Da Apple lanserte iPhone 5 var det lenge usikkert om den ville fungere med 4G-nettene i Norge. Dette fordi den ikke kan koble seg til samme frekvens som de andre 4G-telefonene. Nå har imidlertid Telenor bekreftet at de som første operatør åpner for 4G også på iPhone ved å bygge ut nettet sitt på den frekvensen iPhone 5 bruker.

LES MER: Test av Apple iPhone 5Xperia V (t.v.) og Xperia Z er vanntette 4G-telefoner.

Sony Xperia V

Nøkkelspesifikasjoner: Android, 4,3 tommer, 2x1,5 GHz, 8 GB + MicroSD  

Pris: Ca 3700 kroner

Sony satser hardt på å lage vanntette telefoner som ser bra ut. Xperia V er en slik en, som ser usedvanlig normal ut til å tåle å være med på en fuktig skogstur. Den har også bra kamera og det som trengs av tekniske finesser. Og 4G, selvsagt.

LES MER: Test av Sony Xperia V

Sony Xperia Z

Nøkkelspesifikasjoner: Android, 5 tommer, 4x1,5 GHz, 16 GB + MicroSD

Pris: Ca 5000 kroner

Xperia Z er Sonys nye toppmodell, Her snakker vi stor full HD-skjerm, råsterk prosessor og kamera med 13 megapiksler. Den har dessuten deksel som for det meste består av glass, og er på toppen av det hele vanntett. Dette er en av de klart beste telefonene vi har testet på en god stund.

LES MER: Test av Sony Xperia ZHTC One har deksel som for det meste er i ett stykke aluminium.

HTC One

Nøkkelspesifikasjoner: Android, 4,7 tommer, 4x1,7 GHz, 32/64 GB

Pris: Fra ca 5000 kroner

HTC åpnet året med toppmodellet One. Dette er på sett og vis oppfølgeren til fjorårets One-serie, men i år holder det foreløpig med én modell. Telefonen har deksel laget i metall, og det meste av tekniske finesser inkludert full HD-skjerm, lynrask prosessor og 4G-støtte. Vi har foreløpig ikke testet telefonen, men vi fikk fikle litt med den etter lanseringen.

LES MER: Lyntest av HTC One

HTC One SV

Nøkkelspesifikasjoner: Android, 4,3 tommer, 2x1,2 GHz, 8 GB + MicroSD

Pris: Ca 3300 kroner

HTCs "billige" 4G-alibi er One SV. Denne telefonen er spesifisert omtrent som Samsung Galaxy Express, men den kommer med HTCs Beats Audio-teknologi og en egen kamerabrikke som behandler bilder du tar med kameraet. Dette er en av de billigste 4G-telefonene på markedet.

LES MER: HTC lanserer One SV

Asus PadFone 2

Nøkkelspesifikasjoner: Android, 4,7 tommer, 4x1,5 GHz, 32/64 GB + MicroSD

Pris: Fra ca 5400 kroner

Om du vil ha noe litt spesielt kan Asus PadFone 2 være det du ser etter. Denne Android-telefonen kan nemlig bli et nettbrett, ved at du kobler den til en spesiell dokkingstasjon. Dokkingen har 10,1 tommers skjerm, og telefonens maskinvare blir da brettets. Det kan være verdt å merke seg at PadFone 2 har fått en oppfølger, nemlig PadFone Infinity. Men denne er det ikke helt klart når kommer i butikk, annet enn at det blir før sommeren.

LES MER: Lyntest av PadFone InfinityLG Optimus G.

LG Optimus G

Nøkkelspesifikasjoner: Android, 4,7 tommer, 4x1,5 GHz, 32 GB

Pris: Ca 3800 kroner

Da LG lanserte Optimus G i fjor sommer var det en telefon som kunne gi enhver hakeslepp. Nå har det riktignok kommet heftigere spesifiserte telefoner i ettertid, men Optimus G er fortsatt en spenstig sak. Her får du en sprek firekjerneprosessor, og et batteri som skal tåle ekstra mange ladinger før kapasiteten forsvinner.

LES MER: LG lanserer råsterk Android-mobil

BlackBerry Z10

Nøkkelspesifikasjoner: BlackBerry 10, 4,2 tommer, 2z1,5 GHz, 16 GB + MicroSD

Pris: ca 5500 kroner

BlackBerry har gjort grep for å slette gamle synder. Resultatet er trykkskjermtelefonen BlackBerry Z10, og det nye operativsystemet BlackBerry 10. Telefonen byr på de teknologiene du kan forvente av en moderne smarttelefon, og en helt ny brukeropplevelse.

LES MER: BlackBerry lanserer nytt OS og nye telefoner

LES OGSÅ:

Tre gode kjøp til under 3000 kroner

Så enkelt er det å videoprate

Slik kommer du i gang med Netflix på mobilen

Slik tar du i bruk NFC 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.