MOBIL

Disse må Samsung slå i kveld

Når Samsung trekker sløret av sin neste Galaxy bør de ha sørget for at den er bedre enn disse telefonene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. mai 2012 - 10:16

Aldri tidligere har det vært knyttet så stor spenning til en lansering av en Android-telefon. Samsung har skapt en stemning som kan sammenlignes med hysteriet rundt Apples lanseringer. Da er forventningene om at de skal levere også stor.

Hva som lanseres i kveld vet trolig bare Samsng. Det kan være en ny mobiltelefon, eller det kan være flere. Det kan være nye nettbrett, nye tjenester og en hel del annet.

Det som er sikkert er at en oppfølger til Samsung Galaxy S II er på vei. Foreløpig blir den kalt Galaxy S III selv om vi ikke vet om dette blir navnet.

Som i alle bransjer gjelder det å overgå sine konkurrenter når man slipper nye produkter. Derfor bør Samsung ha satt sammen noe som danker ut disse:

HTC One X

Kanskje den største utfordreren til Samsungs trone rent teknologisk sett akkurat nå, enkelt og greit fordi One X er i salg.

HTC One X er en avansert telefon med stor skjerm, rask firekjerneprosessor, og som kommer i en utgave med støtte for LTE. Telefonen har også et av markedets klart beste mobilkamera.

Men spør du oss er det innpakkingen som gjør denne telefonen unik og en hard nøtt å knekke. Dekselet er laget i ett stykke polykarbonat, noe som gjør at det ikke har noen løse deler. Skjermen strekker seg over fremsiden i en svak bue. Til sammen er dette en av de peneste telefonene vi har sett.

Vi er spente på om Samsung kan klare å vippe HTC av pinnen på designbiten.

LES MER: Test av HTC One X

LG Optimus 4X HD

LG Optimus 4X HD er på mange måter samme telefonen som HTC One X. I alle fall under skallet, da også denne telefonen har en Nvidia Tegra 3-systembrikke med firekjerneprosessor, en skjerm på 4,7 tommer med HD-oppløsning, og mye innebygget minne. Rent teknisk er dette altså ikke noe dårligere produkt enn One X.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Men prisen blir etter det vi vet en del lavere enn One X. Det betyr at LG kan tilby sterk maskinvare til en fin pris, som de gjorde med forgjengeren Optimus 2X.

LES MER: Lyntest av LG Optimus 4X HD

Huawei Ascend D quad

Da Huawei lanserte Ascend D quad var de ikke snauere enn at de utropte den til verdens kraftigste smarttelefon. I motsetning til HTC og LG har Huawei nemlig utviklet sin egen systembrikke med firekjerneprosessor. Denne skal angivelig være raskere enn Tegra 3-systembrikken konkurrentene bruker, blant annet ved at den har flere grafikkprosessorkjerner.

Når så det er sagt har vi til gode å få testet den selv, da Huawei ikke har sluppet telefonen løs på markedet ennå.

Poenget er uansett at Samsung, som også lager sine egne systembrikker, må klare å danke ut Huawei K3V2-brikken med sin egen Exynos 4 Quad-brikke. Utover at Samsungs brikke har firekjerneprosessor på inntil 1,4 GHz er lite kjent.

Samsung Galaxy S II har lenge fått lov til å regjere som verdens raskeste smarttefon, og vi tipper Samsung ønsker å gjøre en tradisjon ut av dette.

LES MER: Lyntest av Hauwei Ascend D quad

Apple iPhone

Det er åpenbart at Galaxy S III kommer til å slå Apple iPhone 4S på ren maskinvareytelse. Men Samsung (og alle andre produsenter) må passe på å planlegge litt frem i tid med tanke på Apples neste sprell. 

Dersom Apple lansererer sin iPhone 5 til sommeren, og denne setter konkurrentenes produkter fullstendig i skyggen har ikke konkurrentene gjort jobben sin godt nok. Samsung Galaxy S-serien har etterhvert blitt iPhones fremste konkurrent, så Samsung bør sørge for at Galaxy S III tåler tidens tann en stund fremover.

Hva lanseres?

Vi i Mobili er tilstede under Samsungs lansering i London, og kommer med nyhetene og førsteinntrykkene utover kvelden etterhvert som nyhetene vises frem.

Om Samsung klarer å levere gjenstår å se.

Hva tror du vi får se? 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.