FYLKESVEIER

Disse blir veisjefer i de «nye» Viken-fylkene

Det er nå besluttet hvem som blir de tre øverste administrative lederne for samferdselsavdelingene i nye Akershus, Buskerud og Østfold fylkeskommuner.

Tre nye samferdselssjefer: Thomas Wilhelm Tvedt, Akershus, Gro Ryghseter Solberg, Buskerud og Håkon Bjarne Johnsen, Æstfold
Tre nye samferdselssjefer: Thomas Wilhelm Tvedt, Akershus, Gro Ryghseter Solberg, Buskerud og Håkon Bjarne Johnsen, Æstfold Foto: Viken fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
17. nov. 2022 - 09:57
Thomas Tvedt skal lede samferdselsavdelingen i Akershus fylke.
Thomas Tvedt skal lede samferdselsavdelingen i Akershus fylke.

I Akershus er det Thomas Wilhelm Tvedt (62) som er utpekt til å lede den nye avdelingen. Han får tittel fylkesdirektør for samferdsel og mobilitet, og er i dag avdelingssjef for samferdselsplanlegging og forvaltning i Viken. Han har tidligere vært assisterende fylkesdirektør for samme området i Akershus, samt tilsvarende stilling innen regional planlegging. Thomas Tvedt har også vært leder for Naturvernforbundet i Hordaland.

 

 

 

Gro Solberg blir fylkesdirektør for samferdsel i Buskerud.
Gro Solberg blir fylkesdirektør for samferdsel i Buskerud.

I Buskerud er det Gro Ryghseter Solberg (62) som skal ha stillingen som avdelingsdirektør for samferdsel og mobilitet. Hun jobber i dag i Viken som avdelingssjef for mobilitet og samfunn. Solberg er utdannet sivilingeniør innen bygge- og anleggsteknikk fra NTNU.

 

 

 

 

Håkon Johnsen blir leder for samferdselsavdelingen i Østfold fylke.
Håkon Johnsen blir leder for samferdselsavdelingen i Østfold fylke.

I Østfold er det Håkon Bjarne Johnsen som får tittelen avdelingsdirektør for samferdsel og mobilitet. Han er i dag konstituert fylkesdirektør for samferdsel i Viken, hvor han også har vært fylkesdirektør for næring i noen år. Bjarne Johnsen er utdannet kommunalkandidat fra Norges kommunal- og sosialhøgskole, og har ved siden administrative stillinger i gamle Østfold fylkeskommune, også vært administrasjonssjef i Kripos, kommunalsjef i Moss kommune og plan- og økonomisjef i Nannestad kommune. 

 

Forsetter samarbeidet på enkelte områder

Fredag 17. desember klokka 09.15 legger fylkesrådet i Viken, ved fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap) og fylkesråd for samferdsel Olav Skinnes (Sp), fram sin innstilling i saken om oppdeling av Viken.

Planen er at nye Akershus, nye Buskerud og nye Østfold fylkeskommuner skal være operative fra 1. januar 2024.

Samme dag offentliggjøres også den administrative utredningen som skal danne grunnlaget for splittingen fra ett til tre fylker. Utredningen og fylkesrådets innstilling sendes samme dag til fylkestinget for videre behandling og høring. 

Størrelse og organiserinng av de ulike samferdselsavdelingene i de nye fylkene er derfor foreløpig ikke fastsatt.

Det er imidlertid gjort vedtak om å videreføre et forpliktende samarbeid mellom fylkene også etter at de et blitt selvstendige på enkelte fagområder. 

Innen samferdselsområdet gjelder dette:

  • Fagområdene veiteknologi, geologi, geoteknikk og målebil innen fagavdeling samferdsel organiseres som en forpliktende samarbeidsorganisasjon for nye Akershus, nye Buskerud og nye Østfold fylkeskommuner fra 1. januar 2024.
  • Samarbeidsorganisasjonen organiseres som et kommunalt oppgavefellesskap – ikke eget rettssubjekt.
  • Nye Akershus fylkeskommune får ansvar for administrative støttefunksjoner.
Selve demonteringen kan fortsatt ikke automatiseres. Alle elbil-produsenter bygger batteripakkene på ulike måter, så hver gang Hydrovolt mottar et batteri de ikke har håndtert tidligere, lager de egne oppskrifter for demontering i sitt testsenter.
Les også

Norsk batteri-gjenvinning: : – Jeg tror vi er de første i verden

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.