MOBIL

Disse bildene er tatt med Nokia N9

Sjekk ut hvor gode bildene blir med Nokias første MeeGo-telefon, Nokia N9.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. juli 2011 - 12:17

Nokia lanserte 21. juni sin første MeeGo-telefon. Nokia N9 vekker oppsikt med minimalistisk design, et helt nytt brukergrensesnitt, en 3,9 tommers AMOLED-skjerm og den raskeste maskinvaren Nokia har puttet i en mobiltelefon noen gang.

LES MER: Alt du trenger å vite om Nokia N9

Kameraet er også en veldig interessant del av kabalen. Det tar bilder i åtte megapiksler, og video i HD-oppløsningen 720p. Nokia har lagt ned mye arbeid i dette kameraet, og det er mange spennende nyheter her.

Bildesensoren er optimalisert for både 16:9- og 4:3-format, noe Nokia forteller at det er først ute med. Selve kameramodulen har blitt krympet med 70 prosent i forhold til den du finner i Nokia N8.

Kameraet har et LED-lys i stedet for vanlig blits, men denne skal være 20 prosent kraftigere enn på andre Nokia-telefoner. 

Autofokus

Det er kontinuerlig autofokus både når du tar bilder og når du tar opp video. Kameraet har også ansiktsgjenkjenning. Du vil videre kunne trykke på skjermen for å fokusere.

Linsen tilsvarer 26 millimeter i 4:3-format. Det betyr at kameraet har god vidvinkel, og langt bedre enn på andre kameramobiler.

Det kanskje viktigste her er blenderåpningen, altså hvor mye lys som slipper inn på kamerasensoren. Denne tilsvarer f/2.2, noe som sørger for at det slipper inn 75 prosent mer lys på kamerasensoren enn det som slipper inn på Nokia N8. Dette betyr i praksis at du kan ta bedre bilder i lavt lys, og ikke minst at den slipper inn mer lys enn andre kameratelefoner.

Les mer om kameraet på conversations.nokia.com.

LES OGSÅ: Dette må du vite om MeeGo

Bilder fra det virkelige liv

Ved lansering presenterte Nokia noen bilder tatt med telefonen. Nå har det også dukket opp bilder fra "den virekelige verden". Disse er lagt ut på Flickr av Miika Niemelä, en av Nokias MeeGo-folk (som åpenbart er veldig interessert i gamle sykler).

Vi kan foreløpig si at dette ser lovende ut. Se bildene under.

Se alle bildene på Flickr.

Kilder: Flickr.com, conversations.nokia.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.