T2

Disse batteriene kobler den gamle røykvarsleren til internett

Mobilen varsler om brann.

Oppstarsbedriften Roost kommer snart med et batteri med en egen wifi-enhet. Med en app på telefonen kan du varsles når røykvarsleren går.
Oppstarsbedriften Roost kommer snart med et batteri med en egen wifi-enhet. Med en app på telefonen kan du varsles når røykvarsleren går. Bilde: Roost
30. okt. 2014 - 19:30

En rekke nye røykvarslere har innebygd trådløs teknologi som kan varsle om brann via internett, både til alarmsentraler og brukerne selv.

Nå kommer batteriene som kan få gamle røykvarslere opp på nett, skriver nettstedet MIT Technology Review. Batteriene har bittesmå wifi-enheter som kan varsle mobilen din om røykutvikling.

– Gammel teknologi

En annen bonus er at batteriene kan fortelle deg når de bør byttes ut, altså før den irriterende «snart tom for strøm»-pipingen begynner.

– Røykvarslere er gammel teknologi. De er ikke veldig intuitive. De vet ikke engang forskjellen mellom dag og natt, sier gründer James Blackwell i sin presentasjon av Roost-batteriet.

Appen på mobilen har også mulighet for å legge inn forhåndsbestemte nødtelefonumre. Du kan også gi navn som «stue», «soverommet» og annet til de ulike varslerne.

Les også: Dette mobil-flaggskipet koster halvparten av konkurrentene

Ettermontasje

– Du trenger ikke å bruke hundrevis av dollar på nye skinnende dingser. Vi ettermonterer i stedet trådløs forbindelse på røykvarslerne du allerede har, sier Roel Peeters, en av de andre gründerne.

Roost tror at wifi-batteriene på sikt skal brukes også i andre enheter, men de begynner med 9 volts røykvarslerbatterier.

Litium-batteriene skal ifølge selskapet koste rundt 180 kroner når de kommer for salg neste år.

Les også:

Denne appen kan bli mattelærerens store hodepine

Disse sekkene har innebygget stikkontakt

Gir deg virtual reality med iPaden klistret til fjeset  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.