MOTOR

Disney og GM med miljøopplæring

BRENSELCELLE: GM har for US Army bygget en seie prototyper som går på en toppmoderne, liten og høyeffektiv brenselcelle. Ingen vet om US Army virkelig kommer til å satse miljøvennlig. Spøkelset er det vanlige: Hvor i all verden skal de på en ikke-forurensende og overkommelig måte få tak i hydrogen å drive cellene med?
BRENSELCELLE: GM har for US Army bygget en seie prototyper som går på en toppmoderne, liten og høyeffektiv brenselcelle. Ingen vet om US Army virkelig kommer til å satse miljøvennlig. Spøkelset er det vanlige: Hvor i all verden skal de på en ikke-forurensende og overkommelig måte få tak i hydrogen å drive cellene med? Bilde: GM
Stein Bekkevold
11. jan. 2007 - 07:30

Spritdrift av biler har de lært av Saab, som på den noe glorete og kromfylte bilmessen i Detroit denne uka ble utpekt som GM’s spritkunnskapssenter.

GM kaller selv sin Floridapaviljong for "Fuels for thought." Det er på tide at amerikansk bilindustri våkner.

Andre lands og verdensdelers bilindustri - og til dels myndigheter - har jobbet i mange år med å få mindre miljøskadelige biler ut på markedet.

US Army

En viktig bidragsyter for GM er - foruten ingeniørene hos Saab - US Army. De fikk av Kongressen en sekk penger for å undersøke mulighetene for å drive forsvaret "over there" på en langt mindte miljøuvennlig måte.

Og GM fikk sin bit av pengesekken, hvorpå de bygget brenselcelle-prototypen Equinox (bildet) , testet den og stilte den ut.

Hydrogen fra ...?

Det er ikke sagt noe om hvorvidt US Army virkelig skal satse miljøvennlig.

Problemet er det visstnok det vanlige: Hvor i all verden skal de få tak i hydrogen å drive cellene med?Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.