KLIMA

Diskuterer tiltak mot Bergens-lufta

MÅ HANDLE: I fjor vinter ble det satt opp ekstra ekspressbusser, utvidet innfartsparkering og parkeringsrestriksjoner i Bergen sentrum. I dag vurderer kommuneledelsen på nytt nye tiltak mot høy luftforurensning.
MÅ HANDLE: I fjor vinter ble det satt opp ekstra ekspressbusser, utvidet innfartsparkering og parkeringsrestriksjoner i Bergen sentrum. I dag vurderer kommuneledelsen på nytt nye tiltak mot høy luftforurensning. Bilde: Scanpix
22. nov. 2010 - 07:15

Mandag diskuterer kommuneledelsen i Bergen om det skal iverksettes strakstiltak mot luftforurensningen som de siste dagene har ligget som et lokk over byen.

Verst i januar

Byrådsleder Monica Mæland, byråd Lisbeth Iversen og flere andre kommunetopper møttes søndag for å diskutere om de skulle foreta seg noe. Mandag blir det nytt møte.

– Vi følger fortsatt situasjonen fra time til time, og vi konstaterer at luften til tider kan gi problemer for mennesker med luftveisplager. Vi konstaterer også at situasjonen heldigvis er langt fra så alvorlig som den var i januar, da vi hadde overskridelser på NO2 som var dobbelt så høye som grenseverdiene, uttate byrådsleder Monica Mæland søndag kveld.

I fjor vinter ble det satt opp ekstra ekspressbusser, utvidet innfartsparkering og parkeringsrestriksjoner i sentrum.

Kollektivtransport viktig

Byråd for byutvikling, klima og miljø, Lisbeth Iversen, sier at byrådet vil henvende seg til staten for å be om en økt kollektivbevilgning slik at Hordaland kan få flere busser som en permanent ordning. Hensikten er å få ned bilbruken.

– Ekstra busser i rushtiden er vesentlig for at befolkningen skal ha reelle valgmuligheter, sier hun.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sa tidligere søndag til BA at hun er forundret over at byrådet i Bergen er så avventende.

– Byrådet er nødt til å sette inn strakstiltak når situasjonen kan bli så kritisk, sier Strøm-Erichsen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.