KRAFT

Direktør tapte sak mot kraftselskap

TAPTE I RETTEN: Troms Kraft Nett tapte saken mot staten, og vurderer nå å anke.
TAPTE I RETTEN: Troms Kraft Nett tapte saken mot staten, og vurderer nå å anke. Bilde: Thomas Bjørnflaten/colourbox.com
Trond Heggelund
29. okt. 2007 - 11:06
Vis mer

Knut Einar Olsen var med på etableringen av Bredbåndsalliansen (nå en del av BaneTele), og var i styret sammen med den kjente telekongen Tormod Hermansen.

Olsen var en av ildsjelene bak Troms Kraft Fiber, som leverer en åpen fiberløsning i Troms.

"Var illojal"

NRK Troms skriver at konsernledelsen i Troms kraft mente at direktør Olsen var vanskelig å samarbeide med og at han var illojal. Han ble derfor avskjediget på dagen.

Troms Kraft har ovenfor Teknisk Ukeblad ikke villet kommentere hva Olsen skal ha gjort som er illojalt, og henviser til at dette er en personalsak.

Krevde jobben tilbake

Den tidligere direktøren i Troms Kraft Marked krevde i rettssaken jobben tilbake etter å ha blitt oppsagt. Han ville dessuten ha erstatning, oppreising og etterbetaling av lønn.

Flertallet i Nord-Troms tingrett konkluderte med Troms Kraft Marked hadde grunnlag for å avskjedige Olsen.

Prinsipiell dom

– Rettens flertall har kommet til at avskjedigelsen var rettmessig. Dette er i tråd med vår påstand i saken, så slikt sett er vi fornøyde. Dette er en prinsipiell dom, for hvor grensen går for hvordan en ledende ansatt kan opptre, sier advokat Jens Johan Hjort til Nordlys.no.

Han representerte Troms Kraft Marked i arbeidsrettssaken.

Olsens advokat er skuffet

– Vi er skuffet, men på langt nær utslått. Vi ble regelrett tatt på senga i retten. Det kom fram nye opplysninger om feilrapportering helt på slutten, som vi ikke hadde mulighet for å imøtegå der og da. Disse har retten tydeligvis lagt vekt på. Nå kan vi derimot greit bevise at opplysningene ikke holder stikk, sier Olsens prosessfullmektig, advokat Hjallis Bakke til bladet Tromsø .

Nå anker Olsen trolig til lagmannsretten, skriver avisa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.