ROMFART

Monterer «norsk» bredbånd på romstasjonen

Kongsberg Gruppen har levert viktige bredbåndskomponenter til ISS.

Astronautene Victor Glover og Michael Hopkins fra NASA skal montere det nytt bredbånd på romstasjonen, med norsk teknologi. Hopkins vil ha røde striper på drakten, Glover vil være uten striper.
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
27. jan. 2021 - 11:42

Fra cirka klokka 1300 norsk tid skal NASA-astronautene Victor Glover og Michael Hopkins ut på romvandring utenfor den internasjonale romstasjonen ISS, for å montere kommunikasjonsutstyr som blant annet er levert av Kongsberg Gruppen. Utstyret skal gi raskere og sikrere bredbåndsforbindelse til europeiske bakkestasjoner.

Sendingen fra NASA starter direkte her fra klokka 1130.

Kongsberg Gruppen har levert sentrale komponenter, såkalte frekvenskonvertere, til kommunikasjonsenheten Columbus Ka-band Terminal (ColKa). Enheten ble sendt opp til romstasjonen i fjor, og nå står den utvendige monteringen for tur.

Det er teamet i Horten som har utviklet og levert frekvenskonverterne. ColKa skal kunne levere en datahastighet på ca 50 Mbps til jorda og 2 Mbps opp til stasjonen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.