T2

Dingser drives av metanol

Slik fyller du metanol på "tanken".
Slik fyller du metanol på "tanken".

Berlin: Toshibas metanoldrevne produkter skiller seg ut på IFA-messa i Berlin. Folk sperrer øynene opp når Toshiba-representantene fyller flytende metanol på "tanken" til produktene.

Praktisk

Sota Goro, rådgiver i Toshibas Marketing & Planning Management Group, viser oss hvordan det hele fungerer:

Han åpner et lokk på kortenden av en ekstern mobilbatterilader, fisker fram en flaske med konsentrert metanol og fyller opp beholderen i laderen.

– Denne teknologien gjør at du ikke lenger trenger å drasse rundt på en rekke ladere hvis du har ulike produkter. Det eneste du trenger å ha med, er en flaske med metanol. Vi vil selvsagt selge det i tillegg til selve produktene, sier Goro.

Toshiba har jobbet med en metanoldrevet brenselscelle i flere år, men først nå har selskapet fått ned størrelsen nok til at brenselscellen kan brukes i små produkter som mobiltelefoner og andre teknodingser.

Til Europa

På IFA viser selskapet fram flere mobiltelefoner, mobilbatterilader, en kombinert portabel harddisk og bilde- og videoframviser og bluetoothhodetelefoner.

Mange teknologiske nyvinninger blir lansert kun i Japan, og kommer aldri til Europa. Det vil ikke skje denne gangen, ifølge selskapet.

– Vi vil lansere disse produktene i Japan i 2008. Et eller to år senere lanserer vi dem i Europa, sier Goro.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.