DATATELE

Din teknologiske fremtid

Trond Heggelund
29. jan. 2007 - 07:00

Sophia Antipolis er Europas svar på Silicon Valley. Like innenfor Nice og Cannes på den franske riviera ligger nemlig et av verdens mest spennende fremtidslaboratorier.

Hemmelighold

Normalt slipper de ikke pressefolk innenfor dørene ettersom mye av forskningen er hemmelig. En del av forskningen er dessuten oppdragsfinansiert av eksempelvis banker, teleoperatører, medieoperatører eller transportselskaper.

Derfor er Accenture vanligvis tilbakeholdne med å fortelle hva de holder på med i fremtidsbunkeren.

Teknologimisjonær

- Vi vil nå ta med norske kunder, kontakter og studenter hit for å vise hvilke utrolige, men likevel realistiske oppfinnelser som forskerne våre har utviklet. Et viktig stikkord for nesten alt som gjøres ved Accenture Tachnology Labs er integrasjon av intelligente dingser eller systemer. Dessuten er vi opptatt av bedre og smartere samhandling mellom datamaskiner og mennesker, sier Kirsti Kierulf.

Hun er ny direktør for innovasjon, teknologi og læring i Accenture Norge. Spøkefullt kaller hun seg for teknologimisjonær. Med tanke på dette er teknologilaboratoriet i Sophia Antipolis et kraftsentrum og inspirasjonskilde til å bruke teknologi på nye og mer spennende måter enn dagens løsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.