Din teknologiske fremtid

POPCORN-SKJERMEN: Har du sett filmen Minority Report der Tom Cruise bruker en stor og interaktiv dataskjerm i veggstørrelse? Kirsti Kierulf viser fremtidens informasjonstavler på kinoer. Den spesielle skjermen er allerede tatt i bruk, men Accenture jobber nå med å forbedre den. (Bilde: Trond Heggelund)
PÅ SPORET: På Accenture Technology Labs har de leketog som viser fremtidens avanserte RFID-løsninger i transportsektoren. RFID-brikker vil bli sydd inn i klær og bli en integrert del av matinnpakninger og varer i butikker. Accenture forsker på hvordan sporbarheten skal bli bedre og systemene billigere. (Bilde: Trond Heggelund)
BRENNHET OPPFINNELSE: Denne lille RFID-dingsen med antenne skal plasseres på trær i skogen. Dersom temperaturen stiger som følge av skogbrann, vil brikken sende beskjed om dette til andre brikker på trær ¿ som igjen vil varsle skogvokteren. (Bilde: Trond Heggelund)
FREMTIDSBRILLER: Du har sikkert sett dem i Tomb Rider, men disse brillene som Kirsti Kierulf viser brukes allerede i næringslivet. Nå jobber Accenture sammen med blant annet Sony for å gjøre brillene mindre og lettere. Prototypene på de nye brillene vil Accenture ikke vise frem. (Bilde: Trond Heggelund)
AVSLØRENDE: Hvordan vil du se ut om 10-20 år? Marion Mesnage viser en «speilskjerm» som kombinert med kamera kan vise hvordan du vil se ut om noen år. I speilet er Kirsti Kierulf,en del år eldre enn det hun virkelig er. (Bilde: Trond Heggelund)
DET GODE ØYET: I fremtiden vil nøkler og minibankkort bli erstattet av biometriske målinger slik som skanning av øyet ditt. Accenture har allerede utviklet slike løsninger i forbindelse med utstedelsen av pass. Nå jobber de med hvordan denne teknologien kan brukes til andre formål i samfunnet. (Bilde: Trond Heggelund)
BLIR BØYELIG: Tastatur, datamaskiner og mobiltelefoner vil bli bøyelige og dermed mindre utsatt for slag- og bruddskader når du er på tur. Dette tastaturet kan du rulle sammen og putte det i lomma eller sekken. (Bilde: Trond Heggelund)
  • datatele

Sophia Antipolis er Europas svar på Silicon Valley. Like innenfor Nice og Cannes på den franske riviera ligger nemlig et av verdens mest spennende fremtidslaboratorier.

Hemmelighold

Normalt slipper de ikke pressefolk innenfor dørene ettersom mye av forskningen er hemmelig. En del av forskningen er dessuten oppdragsfinansiert av eksempelvis banker, teleoperatører, medieoperatører eller transportselskaper.

Derfor er Accenture vanligvis tilbakeholdne med å fortelle hva de holder på med i fremtidsbunkeren.

Teknologimisjonær

- Vi vil nå ta med norske kunder, kontakter og studenter hit for å vise hvilke utrolige, men likevel realistiske oppfinnelser som forskerne våre har utviklet. Et viktig stikkord for nesten alt som gjøres ved Accenture Tachnology Labs er integrasjon av intelligente dingser eller systemer. Dessuten er vi opptatt av bedre og smartere samhandling mellom datamaskiner og mennesker, sier Kirsti Kierulf.

Hun er ny direktør for innovasjon, teknologi og læring i Accenture Norge. Spøkefullt kaller hun seg for teknologimisjonær. Med tanke på dette er teknologilaboratoriet i Sophia Antipolis et kraftsentrum og inspirasjonskilde til å bruke teknologi på nye og mer spennende måter enn dagens løsninger.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå