DATATELE

Din nye mobilhverdag

Mona Strande
5. mars 2007 - 08:00

Den enkleste løsningen for å tilfredsstille kravstore forbrukere, er å forbedre mobilenes ytre. Det gjøres til gangs i år.

Design er etterspurt, og design selger.

Tynt og stilig

Telefonene blir også tynnere og tynnere, med Samsungs Ultra Edition 2-modell U100 som rekordinnehaver: Den er 5,9 millimeter tynn.

Alle er imidlertid ikke like gode på design. Hvert eneste år presenterer Nokia nye mobiler som er skremmende like sine forgjengere utseendemessig.

Dermed stilles det høyere krav til nytt innhold, og i år har de hengt seg på to av de hotteste mobiltrendene hva tjenester angår: GPS-navigasjon og mobil-TV.

Uten det hotteste

GPS kommer i full fart også hit til landet, men når vi får gleden av skikkelig mobil-TV, er ennå usikkert. Mange av de største mobilprodusentene, som Samsung, LG og Nokia, satser nemlig på DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld).

Norge ser på sin side ut til å velge den konkurrerende teknologien: Digital Multimedia Broadcasting (DMB).

Mens vi venter, får vi glede oss med det vi faktisk kan få i år: Mobiltelefoner med større lagringsplass for musikken vår, bedre digitalkameraer og en rekke nye tjenester som gjør både e-post og chatting til en lek. For ikke å glemme navigasjonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.