Digitaliserer Kongsberg

Digitalisering gir betydelige endringer i industrielle prosesser. Derfor etablerer Kongsberg-gruppen selskapet Kongsberg Digital

Kongsberg Gruppen leverer blant annet simulatorer til trenging av offshore-personell.
Kongsberg Gruppen leverer blant annet simulatorer til trenging av offshore-personell. Bilde: ELLA POULSSOM

Kongsberg Digital blir nytt datterselskap i Kongsberg Gruppen. Selskapet skal ledes av konserndirektør Hege Skryseth og blir et ledende industrielt softwaremiljø med om lag 450 ansatte.

Hege Skryseth, ansatt som daglig leder av Kongsberg Digital, sitfet i februar 2016.
Hege Skryseth, ansatt som daglig leder av Kongsberg Digital, sitfet i februar 2016.

Betydelige endringer

– Vi står i begynnelsen av betydelige endringer som følge av digitalisering av industrielle prosesser. Teknologier som Tingenes Internett, Big Data, automatisering og robotisering vil medføre betydelige endringer for industri så vel som for offentlig sektor, sier Walter Qvam, konsernsjef i Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Neste generasjon

Kongsberg Gruppen er allerede et digitalt konsern med verdensledende produkter innen sensorteknologi, elektronikk, programvareutvikling og behandling av store datamengder.

– Med etableringen av Kongsberg Digital tar vi et viktig steg i konsernets strategi for utvikling av neste generasjons digitaliserte produkter og tjenester, sier Qvam.

Henter ansatte internt

Kongsberg Digital vil fra starten bestå av om lag 450 ansatte fra eksisterende software- og simuleringsmiljø i Kongsberg Oil & Gas Technologies og Kongsberg Maritime. Fra starten har dermed Kongsberg Digital en betydelig portefølje og omsetning fra avanserte data-, software- og simulerings-produkter. I tillegg vil Kongsberg Digital ha konsernansvaret for utvikling av nye digitale løsninger og tilhørende teknologiallianser.

Automatiseringsbransjen ser lyst på fremtiden

Teknologiskifte gir muligheter

- Om lag 70 prosent av Kongsberg Gruppen handler i en eller annen form om software. Vi ser betydelige muligheter for oss i det teknologiskiftet som nå skjer, både i Norge og internasjonalt. Kongsberg Digital vil være et samlingspunkt for utviklingen av digitale produkter og løsninger, og en viktig pådriver for konsernets digitalisering som helhet. I tillegg vil selskapet ta frem nye løsninger og etter hvert etablere posisjoner i nye markeder. Dette vil sikre at våre kunder også i fremtiden vil ha tilgang til verdensledende teknologi, sier Qvam.

Har du lest: Advarer mot umenneskelige cyber-fabrikker

Hege Skryseth leder 

Hege Skryseth blir administrerende direktør for selskapet. Skryseth vil også ha rollen som Chief Digital Officer for Kongsberg Gruppen og hun vil rapportere til konsernsjef.

– Det er en spennende portefølje av produkter og tjenester som jeg nå overtar ansvaret for. Dette er også en betydelig satsing, både i norsk og internasjonal sammenheng, som jeg ser veldig frem til å lede. Kongsberg Gruppen er godt posisjonert for det digitale industrielle skiftet med ledende teknologimiljøer innen maritime, olje og gass, romfart og forsvar, sier Skryseth.

Med denne satsningen ønsker konsernet å skape en samlende kraft for å tilby kundene og samarbeidspartnere bedre og verdiøkende tjenester basert på eksisterende og fremtidig teknologi, heter det i pressemeldingen.

Kongsberg Gruppen har i dag tett samarbeid med flere ledende miljøer på digitalisering, både innen akademia og forskning, og gjennom konsernets omfattende nettverk av leverandører og kunder i Norge og i utlandet.

– Vi vil jobbe tett med en rekke ledende kompetansemiljøer for sammen å skape unike løsninger innenfor industriell digitalisering, sier Skryseth.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.