NYHETSBREV

Digitale strategiplaner i kommunene

Stort flertall var positive før valget.

Det ser ut som om et stort flertall ønsker en digital strategiplan i sin kommune.
Det ser ut som om et stort flertall ønsker en digital strategiplan i sin kommune. Bilde: IKT Norge
1. des. 2015 - 05:47

Det kan gå mot digitale strategiplaner i norske kommuner. I hvert fall om vi skal tro svarene bransjeorganisasjonen IKT Norge har fått. Før kommunevalget stilte de spørsmål til førstekandidatene til de partiene som er på Stortinget i landets 10 største kommuner.

Spørsmålet gjaldt om de ville ta initiativ til å innføre en digital strategiplan i sin kommune. Så mange som 85 prosent av de spurte svarte at de vil ta et slikt initiativ, skriver IKT Norge i en pressemelding.

– Vi forventer at dette følges opp slik at innbyggere får bedre digitale tjenester og det teknologiske næringslivet får bedre rammevilkår, sier Heidi Austlid, viseadministrerende direktør i IKT-Norge.

Les: Hackertrusselen mot norsk industri øker

Austlid erkjenner at noen kommuner har lagt planer for digitalisering allerede, men mener at disse bør videreutvikles.

Så gjenstår det å se, enten var svarene de håpefulle kandidatene ga rent valgflesk, eller kanskje de faktisk tar et slikt initiativ. I så fall kan man jo lure på hvorfor så få norske kommuner har en slik plan - de ferskeste kandidatene slipper sjelden til på førsteplass på listene og har i de fleste tilfellene allerede en historie bak seg i kommunestyrene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.