Shippingcontainere

Digitale containere endrer sjøtransporten

Sporingsteknologi og deling av data vil gi digitale løsninger som effektiviserer sjøtransporten.

Norge og Europa: NCL Svelgen er ett av i alt 4 skip som North Sea Container Line Har leid inn til å gå rute mellom de store containerhavnene i Nord Europa og mindre havner langs Norskekysten. (Foto: Thomas Førde)
Norge og Europa: NCL Svelgen er ett av i alt 4 skip som North Sea Container Line Har leid inn til å gå rute mellom de store containerhavnene i Nord Europa og mindre havner langs Norskekysten. (Foto: NCL)
Fra luftfarten: Bente Hetland, administrerende direktør i NCL sier at de henter inspirasjon og ideer fra andre transportgrener, blant annet fra luftfarten. (Foto: Thomas Førde)
Omorganisering: Ny digital plattform er innført i rederiet og vil føre til omorganisering og nye måter å jobbe på sier, digitalsjef Kenneth Johanson her sammen med Nina Aas Våge, som er operasjons- og logistikk-spesialist. (Foto: Thomas Førde)
Omorganisering: Ny digital plattform er innført i rederiet og vil føre til omorganisering og nye måter å jobbe på sier, digitalsjef Kenneth Johanson her sammen med Nina Aas Våge, som er operasjons- og logistikk-spesialist. (Foto: Thomas Førde)
Kenneth Johanson peker på skjermene som viser hele NCL sin operasjon i sann tid. Disse skjermene forteller alle som arbeider med operasjon og booking i rederiet hvordan de ligger an i forhold til oppsatte planer og hva som ligger foran. (Foto: Thomas Førde)
Over til nettbrett: I dag er det fortsatt papir og blyant som gjelder i norske containerhavner for notering av last som går ut og inn. Men NCL vil over på nettbrett. (Foto: Thomas Førde)
Ny situasjon: – Om ikke så lenge blir det trolig langt mer åpenhet i bransjen omkring fraktrater og dermed en ny konkurransesituasjon, sier Kenneth Johanson i NCL. (Foto: Thomas Førde)
Portal: I løpet av året åpner NCL en portal hvor kunder kan logge seg inn og følge varene underveis på ferden. (Foto: Thomas Førde)
Deling: NCL ønsker å dele informasjon med alle aktører i containertransporten. Bildet er fra lasting ved kai hos Haugesund cargo Terminal ved Karmsundet. (Foto: Thomas Førde)

Sporingsteknologi og deling av data vil gi digitale løsninger som effektiviserer sjøtransporten.

Kenneth Johanson er digitalsjef i containerskipsrederiet North Sea Container Line (NCL) i Haugesund. Han bygger det han kaller en ny digital grunnmur i rederiet.

Få tilgang til alt innhold fra tu.no og digi.no med Ekstra

  • Historisk arkiv: Teknisk Ukeblad fra 1854 til i dag
  • Rabatt på konferanser

månedlig

249,-
Tilsvarer Kr 58 per uke Bestill

årlig

2 290,-
Tilsvarer Kr 45 per uke Bestill
Automatisk fornyelse av abonnement kan stoppes når som helst
Bedrift eller organisasjon? Få tilbud her
NITO- og Tekna-medlemmer får 50% rabatt av ordinær pris ved kjøp av årsabonnement.Rabatten fås ved å oppgi medlemsnummer i bestillingsprosessen

Vanlige spørsmål

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvorfor får jeg ikke logget inn?

Tu.no er ikke tilknyttet Tekna eller Nitos medlemsbaser. Du må registrere en ny brukerkonto på tu.no.

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvordan får jeg rabattert pris?

Etter at du har laget en brukerkonto på tu.no og logget inn kan du legge inn ditt medlemsnummer og få 50 % rabatt.

Kan jeg få tilsendt faktura til min arbeidsgiver?

Ja. Ved kjøp av årsabonnement tilbyr vi bedriftsfaktura.

Vil abonnementet automatisk fornye seg automatisk?

Ja. Abonnementet fornyes automatisk. Du kan når som helst skru av automatisk fornyelse.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå