IKT

Digital-TV via kobberkabel

16. sep. 2000 - 08:34

Det betyr at de abonnenentene som får nyte godt av tilbudet vil kunne teste inntil 30 digitale TV-kanaler og høyhastighets Internett-forbindelse via telefonnettet.

De første pilotbrukerne blir knyttet til et oppgradert prøvenett i Stavanger og Sandnes i oktober. Frem til neste sommer vil også abonnenter i Svolvær, Beito og Oslo kobles til.

Telenor-prosjektet, som kalles hybrid bredbåndsaksess, tar sikte på å teste ut fremtidige bredbåndstjenester basert på VDSL-teknologien både ved å oppgradere dagens telefonnett ut til kundene og ved å oppgradere og kombinere radiosystemer, interaktive satellittsystemer, kabel-TV nettet og det jordbundne digitale kringkastingsnettet.

– Telenor har tradisjon for å være blant de første teleoperatørene som tester ut og tar i bruk ny teknologi. Prøveprosjektet hybrid bredbåndsaksess viser at Telenor er i front i Europa også når det gjelder VDSL og de brukermuligheter denne teknologien gir, sier Berit Svendsen, påtroppende teknisk konserndirektør i Telenor.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.