IKT

Digital tekst blir til tale

Knut StrømKnut StrømKnut StrømKnut Strøm
12. mars 2002 - 15:13

Som et resultat av avtalen med NST vil Viva Technologies bruke NST VoiceCard til å utvikle tjenester der tekst omformes til tale med god og nær menneskelig lydkvalitet. Dette gjør det mulig å sende SMS til alle typer telefoner, også fastnett-telefoner.

Taleproduktet VoiceCard fra NST som er tilgjengelig på norsk, dansk, svensk og engelsk, gjør det mulig å omgjøre blant annet tekstmeldinger til tale. Man kan sende en tekstbeskjed som mottageren får lest opp som en talebeskjed.

NSTs hovedvirksomhet er å utvikle, markedsføre og selge språkteknologiske løsninger, tjenester og produkter for det nordiske markedet. Telekommunikasjon og internett er særlige satsingsområder. Løsninger fra NST er i dag i bruk eller under installasjon i virksomheter som Braathens, NSB og Dansk TV2.

Selskapet er valgt av IBM til å videreutvikle IBMs språk- og taleteknologiske produkter, tjenester og løsninger. Teknologisamarbeidet vil resultere i lansering av IBM-produkter for norsk, svensk og dansk i løpet av første halvdel av 2002.

Les mer om: