PRODUKTNYHETER

Digital skrekkfjerner

6. juni 2001 - 09:30

Det er kanskje noen som fremdeles husker Kodaks berømte Instamatic: For rundt 30 år siden klarte selskapet å bre ut fotografering til alle gjennom en serie billige kameraer kombinert med et enkelt filmsystem. Nå prøver fotogiganten å gjøre det samme med digital fotografering.

Enkel i dokk

Kodak EasyShare heter systemet som skal fjerne digitalskrekken hos de store massene. Hjertet i EasyShare er en ny kameradokk hvor du setter fra deg kameraet og trykker på en knapp. Når du gjør det sender kameraet bildene over til PC-en via en USB-kabel, og programvaren på PC-en starter automatisk. Du kan også få slettet bildene i kameraet automatisk etter at de er lastet over. I tillegg lader dokken opp batteriet i kameraet.

Programvaren arkiverer bilden automatisk og plasserer dem på et ark for utskrift i forhåndsdefinerte oppsett, eller det kan sende bildene over nettet til Print@Kodak som skriver dem ut for deg.

To modeller

Kodak leverer systemet med to kameramodeller, begge med et minimum av knapper og innstillinger. Forskjellen mellom DX3500, til 4500 kroner, og DX3600 Zoom, som koster en tusenlapp mer, er som navnet antyder, at sistnevnte har en 2X optisk zoom. Begge modellene kan zoome digital tre ganger.

Oppløsningen på billedbrikken er på 2,2 millioner billedpunkter og begge modellene har 8 MByte innebygget minne. I tillegg har de plass til et CF-kort for minneutvidelse.

Undertegnede er imponert over enkelheten som Kodak har prestert, selv om kamereaer med samme oppløsning gjerne har vesentlig bedre billedkvalitet. Er du kameraentusiast, så kjøp heller noe annet. Vil du ha enkelhet og fotografier i vanlig størrelse, er disse modellene meget gode kandidater. Ingen på markedet kan tilby denne enkelheten. Instamaticen er gjenfødt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.