IKT

Digital ryggrad

Dallas:Tony Affuso, toppsjef i EDS PLM Solutions, kaller PLM en strategisk,digital ryggrad.

Trebokstaversforkortelsen PLM kan best oversettes med styring av alle prosesser rundt livssyklusen til et produkt .

Affuso var sjef for UGS med base i Los Angeles, men måtte flytte til Texas etter at EDS i Dallas kjøpte opp UGS og SDRC for to år siden. Da ble han toppsjef i det sammenslåtte selskapet EDS PLM Solutions.

De to selskapene hadde flere konkurrerende produkter innen DAK/DAP og PLM. Etter sammenslåingen har de arbeidet med en samordning av produktene.

Puslespill

- Det har vært mye hardt arbeid for å få puslespillet på plass. Dette har vi nå endelig lagt bak oss, sier Affuso til Teknisk Ukeblad.

Unigraphics NX 2 som slippes ut på markedet i disse dager, er EDS PLMs flaggskip innen datastøttet konstruksjon, produksjon og analyse. For bilindustrien har denne versjonen fått viktige tillegg for produktutvikling og digital simulering.

Bil- og romfartsindustrien er spesielt tunge brukere av PLM-teknologien. General Motors og Ford er de største brukerne av bilprodusentene.

En av fordelene med bruk av PLM er det som skjer etter at et produkt er ferdigprodusert. - PLM vil bidra til å skape større inntekter på service og vedlikehold enn på selve salget av produktet, hevder Affuso.

Look to Scandinavia

EDS har ikke vært spesielt aktive innen PLM i det skandinaviske markedet. - Vi har gjort forandringer i organisasjonen for Skandinavia og nå fått markedsføringen på plass, sier europasjef Jim Duncan. Med alt arbeidet i forbindelse med sammenslåingen bak seg, vil de nå øke trykket mot PLM ikke bare for de store selskapene, men også mot mindre selskaper.

Etter sammenslåingen tro Affuso at EDS PLM vil få innpass i helt nye markeder som skipsbygging, farmasøytisk industri og produksjon av forbrukervarer.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.