T2

Digital notatblokk fra Asus

Asus Eee Note får kun svart-hvitt-skjerm, men vil også fungere som tegnebrett for PC.
Asus Eee Note får kun svart-hvitt-skjerm, men vil også fungere som tegnebrett for PC. Bilde: Asus
Stein Jarle Olsen
30. nov. 2010 - 15:41

Asus ser ut til å gi blaffen i nettbrett og lanserer Eee Note EA-800, en digital notatblokk og e-bokleser med 8-tommers skjerm.

Pekeplate

Skjermen har en oppløsning på 768 x 1024 piksler, en “matt finish som etterligner den glatte følelsen til papir” og touchteknologi levert av Wacom, som blant annet er kjent for pekeplater til PC-er.

Wacoms teknologi skal gjøre skjermen supersensitiv for den medfølgende stylusen, og det skal derfor være enkelt både å notere og tegne på skjermen, som for øvrig kun leverer svart-hvitt.

Brettet kan også kobles opp mot PC og brukes som et vanlig tegnebrett.

Kamera

Notatbrettet har i tillegg et 2-megapiksels kamera integrert, i tillegg til muligheter for lydopptak. Brettet støtter PDF-dokumenter, e-bokformatet ePub, lyd i mp3-format og bildeformatene jpeg, bmp, gif og png.

I tillegg gir et PC-program støtte blant annet for Word-, Excel og Powerpoint-formater.

10 timer

Eee Note har selvfølgelig innebygget Wi-Fi, mens lading og PC-tilkobling gjøres gjennom en standard microUSB-port. Lagringsplassen er 4 GB internt, og i tillegg har Eee Note støtte for microSD-kort opptil 16 GB.

Batteritiden er oppgitt til 10 timer med trådløst nett aktivert, 13,5 timer uten. Standbytiden er oppgitt til 10 dager, og vekten er 520 gram.

Eee Note EA-800 kommer i butikkene i mars-april, og vil koste 1799 kroner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.