IKT

Digital hjelp

Ved en brannskade er det svært viktig at pasienten får riktig behandling så raskt som mulig. Digital bildebehandling sparer både tid og gir legene, bokstavelig talt, et mer korrekt bilde av behandlingsbehovet. Nå har Brannskadeavsnittet (BSA) på Haukeland Sykehus, som er en riksdekkende enhet for behandling av større brannskader, fått slikt utstyr i gave av Epson Norge.

Alle sykehus ønsker seg for tiden digitale røntgensystemer som tilbyr en betydelig større effektivitet. Ved brannskader er det overflatebilder som teller, og effektiviseringen kan realiseres til en mye lavere prislapp. I løpet av høsten 2000 planlegges det kursvirksomhet for samtlige personalgrupper på BSA for å gå over helt til digital billedbehandling. Haukeland Sykehus vil dermed innta en ledende posisjon i Norden på dette feltet.

Digitalkamera, skanner og fotoblekkskrivere erstatter de blasse polaroidbilder og gjør det mulig å kommunisere effektivt ved hjelp av bildene. Brannskadeavsnittet sitter med landets beste ekspertise på brannskader, og det blir stadig vanligere å gi råd til andre leger ved å se på digitale bilder som sendes med e-post.

Bruk av gode digitale bilder kan gi et bedre behandlingsresultat, fordi det blir mye enklere å dokumentere pasientens fortløpende behandlingsresultat

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.