T2

Digital fotball skal finpusse skuddfoten

Ball med sensor og app.

Hightech fotball: Adidas nye miCoach fotball, med medfølgende lader og app tilgjengelig på Appstore, lvoer å forbedre dine forballprestasjoner
Hightech fotball: Adidas nye miCoach fotball, med medfølgende lader og app tilgjengelig på Appstore, lvoer å forbedre dine forballprestasjoner Bilde: Adidas

Trenger du å trene fotballfoten har Adidas akkurat det du behøver, mener selskapet.

De har begynt å selge en sensorbestykket fotball som kan hjelpe de som vil rykke opp litt. Kanskje noe å vurdere i disse VM-tider?

Les også: Herfra skal Rio de Janeiro håndtere fotball-VM

Gir innsikt

miCoach koster intet ringere enn 2490 kroner, men da er ballen bestykket med en sensorpakke som er trygt opphengt midt i ballen. Her finner vi også et lite stykke Norge i form av en Her finner vi også et lite stykke Norge i form av en Bluetooth Smart brikke fra Nordic Semiconductor. nRF8001-brikken har ansvaret for å sende sensorinformasjonen ut av fotballen og til brukerens smarttelefon.

Når du kliner til den kan den fortelle deg hva kraften i sparket var, om treffpunktet på fot og ball, om skruen, og om banen. Og det kan du gjøre selv om du sparker mot en vegg.

Når sensoren har fanget opp det de er laget for kan iOS-appen beregne resten av parametrene, slik om hvor langt ballen ville gått om det ikke var for veggen da.

På en iPhone får du øyeblikkelig tilbakemelding og Smart Ball appen lagrer statistikk og forteller deg om det fremgang å spore.

Appen visualiserer også banen for deg om ikke fantasien strekker til.

Her kan du også sammenlikne sparkene dine mot verdens beste spillere. Det kan kanskje være litt deprimerende.

Les også:

Landslaget klarte ikke å kvalifisere seg, men her er i alle fall noe norsk i fotball-VM

Skal innføre høyhastighets nett og videostrømming til fotballkampen

Vil sparke i gang VM med tankestyrt exoskjelett