NATURVITENSKAP

Digital fisk iQuarium

Diskusjon om bevilgninger og plassering av et akvarium i Oslo har pågått i mange tiår. Men fremdeles er hovedstadens borgere henvist til Bergen for studier av det marine miljø.

Men nå kan Oslos politikere kanskje reddes av en gjeng studenter ved Massachusetts Institute of Technology (MIT).

De har nemlig tatt mål av seg til å omvandle universitetsområdets verdenskjente og meget kjedelige Infinite Corridor, som riktignok ikke er mer enn 250 meter, men dog, til et illusjonistisk levende virtuelt akvarium.

60-tallets pausefisk, sier du? Glem det!

Her er det snakk om bruk av avansert teknologi med kontinuerlige dataskjermer i både vegger og tak. Og finner du for eksempel en favorittfisk som du studerer ekstra nøye, må du regne med at den følger etter deg når du går videre.

Gjør du en brå bevegelse mot en fisk, vil du også kunne oppleve at den stikker unna i en viss fart.

Sensorer på taket sørger for riktig temperatur i det virtuelle vannet i forhold til været ute. Blir man lei de fiskene som presenteres, kan de besøkende selv velge nye miljøer via tastaturer i korridoren.

Nå mangler studentene riktignok mer enn "a fistful of dollars" for å få prosjektet realisert. Men skulle det likevel bli virkelighet, kunne det kanskje være et alternativ for Oslos vedkommende.

Tør vi foreslå Festningstunnelen? Så får man sikkert også redusert hastighet med på kjøpet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.