IKT

Digital fargetrykkverk

Prosessen bruker hele syv ulike primærfarger for å få et så bredt fargeomfang som mulig og overfører pulveret fra disse til en trykktrommel.

Prosessen gjør at pulveret legges på i ett enkelt lag som presses inn i papiret under stort trykk. Det brukes ikke silikonolje i prosessen. Avtrykkene får et svært offsetliknende utseende.

En annen fordel er at maskinen trenger svært lite fargekalibrering i forhold til laserpresser og det øker den effektive produksjonstiden. Teknologien gjør det også mulig å trykke på alle former for papir fra 75 til 250 g/m 2 uten at det går ut over hastigheten og at maskinen må rekalibreres.

Den nye CPS900-modellen, som nå er lansert, er en sterkt forbedret utgave av 700-modellen Océ introduserte med den nye trykkteknologien for et par år siden. Et av ankepunktene mot den tidligere modellen var lav oppløsning.

I CPS900 er den økt fra 400 ganger 1600 dpi til hele 600 ganger 24 dpi. I tillegg er hastigheten økt fra 25 til 30 sider i minuttet, og den kan trykke fra A4 til overformat A3 som er ypperlig for brosjyreproduksjon.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.