NYHETER

-Dieselforbud for lastebiler er meningsløst!

Meningsløst og misforstått miljøpolitikk. Det er reaksjonene fra Norges Lastebileier-Forbund til vedtaket om å forby dieselbiler å kjøre i Oslo på såkalte "røde dager".

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo.
Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo.
17. apr. 2015 - 08:51

– «Antidiesel-vedtaket» vil ganske sikkert vil spre seg til andre byer enn Oslo. At kun lastebiler med Euro 6-motorer skal kunne kjøre i byer er misforstått miljøpolitikk, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo.  

-Hvordan har politikerne tenkt seg å håndtere dieselforbudet og om lastebilen kjører med Euro 5 eller 6, spør Mo.

– «Melk og brød» vil det nok være nok av i noen dager, men andre og mer livsviktige funksjoner utføres også av vår bransje.

Ved å forby persondieselbilene, som stort sett består av Euro 5-motorer og eldre, vil man teoretisk redusere utslippsproblemet med 5/6-deler, fordi kun ti prosent av biltrafikken i byer er representert med lastebiler. Samfunnet, byen, virksomhetene, butikkene, kontorene vil få levert sine varer selv på dager med røde tall i forurensningsboken.

En TØI-rapport som kom denne uken, viser at lastebiler med Euro 5 og 6-motorer forurenser mindre enn dagens persondieselbiler.

– Vi skal bidra til å bedre miljøet, men lastebilen er beviselig ikke verstingen lenger, sier NLF-direktøren.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.