KARRIERELONN

Dette tjener oljetoppene

Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro
Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydroBilde: Per Erlien Dalløkken

Selv om Helge Lund er konsernsjef i StatoilHydro hadde han med en skattbar inntekt på 9,9 millioner kroner "bare" halvparten av det nylig avgåtte UPN-sjef Tore Torvund noterte seg for i fjor: 18,9 millioner kroner.

Søk i skattelistene

Mindre jobb - mye penger

Her er det utløste opsjonsavtaler fra Hydro-tida som drar opp inntekten, slik også Hydro-sjef Eivind Reiten er bokført med en inntekt på nærmere 30 millioner kroner. Morten Ruud, som måtte forlate konsernledelsen i StatoilHydro samtidig med Torvund, står oppført med 9,8 millioner kroner i inntekt.

En annen nylig avgått toppsjef som ikke trenger å sette seg inn i stønadsordninger med det første er tidligere Aibel-sjef Rasmus Sunde. Med en ligningsinntekt på 52,7 millioner kroner ligger han på 18. plass over dem som tjente mest i Norge i 2007.

Ikke så langt bak petroleumsingeniøren på femteplass, nemlig Øystein Stray Spetalen med 93,3 millioner kroner.

Mindre i staten

Da er det mer smalhans i den offentlige delen av Olje-Norge.

For eksempel må oljedirektør Bente Nyland nøye seg med 800.000 kroner, og Ptil-direktør Magne Ognedal får 900.000 kroner i skattbar lønn for å påse at oljeselskapene holder seg i skinnet.

Statlige Petoro betaler derimot bedre: Kjell Pedersen står oppført med 3,8 millioner kroner i inntekt.Søk i skattelistene

Tallene er basert på skattelistene for 2007. Inntekten er nettoinntekt, altså alminnelig inntekt før særfradrag. Det er ikke den reelle inntekten personene har hatt.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.