Dette tjener oljetoppene

Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro (Bilde: Per Erlien Dalløkken)

Selv om Helge Lund er konsernsjef i StatoilHydro hadde han med en skattbar inntekt på 9,9 millioner kroner "bare" halvparten av det nylig avgåtte UPN-sjef Tore Torvund noterte seg for i fjor: 18,9 millioner kroner.

Søk i skattelistene

Mindre jobb - mye penger

Her er det utløste opsjonsavtaler fra Hydro-tida som drar opp inntekten, slik også Hydro-sjef Eivind Reiten er bokført med en inntekt på nærmere 30 millioner kroner. Morten Ruud, som måtte forlate konsernledelsen i StatoilHydro samtidig med Torvund, står oppført med 9,8 millioner kroner i inntekt.

En annen nylig avgått toppsjef som ikke trenger å sette seg inn i stønadsordninger med det første er tidligere Aibel-sjef Rasmus Sunde. Med en ligningsinntekt på 52,7 millioner kroner ligger han på 18. plass over dem som tjente mest i Norge i 2007.

Ikke så langt bak petroleumsingeniøren på femteplass, nemlig Øystein Stray Spetalen med 93,3 millioner kroner.

Mindre i staten

Da er det mer smalhans i den offentlige delen av Olje-Norge.

For eksempel må oljedirektør Bente Nyland nøye seg med 800.000 kroner, og Ptil-direktør Magne Ognedal får 900.000 kroner i skattbar lønn for å påse at oljeselskapene holder seg i skinnet.

Statlige Petoro betaler derimot bedre: Kjell Pedersen står oppført med 3,8 millioner kroner i inntekt.Søk i skattelistene

Tallene er basert på skattelistene for 2007. Inntekten er nettoinntekt, altså alminnelig inntekt før særfradrag. Det er ikke den reelle inntekten personene har hatt.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå