T2

Dette synes testerne om Apple Watch

Og dette brukte de den egentlig til.

9. apr. 2015 - 15:23

Apple Watch kommer ikke i salg før den 24. april, men allerede denne uken har et knippe amerikanske medier fått tilgang til klokken.

Her kommer en liten oppsummering av hva disse har å si om Apples første nye produktlansering siden Ipaden.

– La oss bare få sagt dette: Klokken jeg har testet den siste halvannen uken er ganske treig, åpner The Verge med i sin test.

Bakgrunn: Slik blir Apple Watch

Treig henting av data

Klokken hakker når den laster notifikasjoner. Henting av data fra telefonen, som er en sentral prossess i klokka, går langsomt, ifølge teknologinettstedet. I tillegg har de problemer med tredjeparts-apper som ikke laster i det hele tatt.

Apple Pay er integrert i klokka. Mobilbetaling blir dermed enklere for klokkeeiere.
Apple Pay er integrert i klokka. Mobilbetaling blir dermed enklere for klokkeeiere. Apple
De har snakket med Apple, som forsikrer om at problemene vil bli adressert i fremtidige oppdateringer. La oss håpe de har rett.

Til tross for dette virker testerne i all hovedsak positive til Apples nye produkt. Etter noen dager i bruk melder både The Verge, Cnet og Re/code at de faktisk ser nytten av produktet.

Ett av de største spørsmålene rundt klokken har vært om man faktisk har bruk for den, og til dette svarer alle ja, med forbehold om at du har et snev av nerd i deg.

Les også: Slik er Apples nye Macbook

Dette brukte de klokken til

For Cnet tok dette noen dager å innse, men etter å ha betalt med den, gått tur med den, hørt på album, sendt raske meldinger, lest e-post, sett etter Uber-biler, navigert på biltur (klokken vibrerer deg i riktig retning), styrt Apple TV og lest nyheter, ble de vant med å ha informasjonen tilgjengelig på håndleddet.

De har testet 33 tredjepartsapper. De likte best Twitter, New York Times, CNN, Tripadvisor og Evernote sine. Sistnevnte lar deg diktere lyd inn i klokka og lese innhold som allerede er lagret. Tripadvisor-appen viser deg «best things to do» i nærheten av din egen posisjon.

Klokken får spesielt skryt for måten den lot testerne betale på og sjekke inn på flyplasser med. Testeren i The Verge følte seg som «halvt menneske, halvt robot» med positivt fortegn da han passerte innsjekken.

Test av Withings Activite Pop: Det helt motsatte av Apple Watch - og åtte måneder på batteri

Evernote har fungert bra for testeren i Cnet. Appen lar deg se gjennom innhold fra mobilen og diktere nytt innhold muntlig i klokka.
Evernote har fungert bra for testeren i Cnet. Appen lar deg se gjennom innhold fra mobilen og diktere nytt innhold muntlig i klokka.

Behagelige, men masete, varsler

Testerne er todelt når det kommer til varslene på klokka. Den får skryt for tappemekanismen, som skal føles mer behagelig enn vibreringen som har vært typisk i andre smartklokker.

Tappingen skjer med ulik styrke, varighet og mønster, som gjorde at de kjente igjen de ulike varslene raskt. På en side likte de å kunne holde seg oppdatert, men The Verge sin tester synes det ble i overkant mye mas og påminnelser.

– Det er greit med varsler, men litt slitsomt å hele tiden bli minnet på alle man ignorerer hele tiden, sier han.

I tillegg savnet han bedre filtreringsmuligheter for varslene. I dag har man en alt-eller-ingenting-løsning som gjør at man enten får alle varslene fra en app på Iphonen, eller ingen.

Startskjerm, Glances og varsler.
I tillegg savnet han bedre filtreringsmuligheter for varslene. I dag har man en alt-eller-ingenting-løsning som gjør at man enten får alle varslene fra en app på Iphonen, eller ingen.Startskjerm, Glances og varsler. Apple (skjermdump)

Batterilevetid

For mange var det en stor skuffelse ta Apple-sjefen bekreftet at batteriet i klokken kun ville vare i én dag med normalt bruk. Testerne bekrefter den lave batterilevetiden.

– Etter en dag med hyppig bruk ble jeg ganske bekymret da jeg så at batteriet var nede på 10 prosent klokka sju på kvelden, sier testeren i The Verge.

De gir klokken syv av ti mulige poeng. Alt i alt får den skryt for funksjonalitet, utseende og «taptic engine», men trekk for pris, ytelse og manglende fininstilling for varsler.

 

Les også:

Finanseringsrekord for Pebble 

LGs nye smartklokker er i metall

Ny norsk superbrikke: – Vi i Norge kan ligge foran når vi vil  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.