MOBIL

Dette snek Apple unna i iOS 5

To nye funksjoner i iOS 5 avdekket.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. nov. 2011 - 12:05

Apple lanserte iOS 5 i sommer, og da de viste frem iPhone 4S gjorde de operativsystemet tilgjengelig for iPhone 3GS- og iPhone 4-eiere. Oppdateringen ga iDings-eierne en rekke nye funksjoner, som varslinger som faktisk er nyttige, iMessage og iCloud.

LES OGSÅ: Test av iPhone 4S

Nå viser det seg at Apple har gjemt unna noen funksjoner, som av ukjente grunner ikke har blitt lansert. De ligger imidlertid tilgjengelig i plattformen for den som liker å tukle litt.

Tastatur som foreslår ord

Det ene er tastatur med en ny type ordforslag. Her dukker ordene opp på toppen av tastaturet som forslag underveis mens du skriver. Dette er en løsning som muligens er bedre enn den gamle metoden, hvor ord dukker opp i ørsmå bokser over ordet du skriver.

Denne tastaturløsningen ligner en del på tastaturløsningen til Android, så det kan jo være at Apple fant ut at det ville være litt voldsomt å herme både etter varslingssystemet og tastaturet da de lanserte. Hvem vet.

Panoramakamera

Det andre er muligheten til å ta panoramabilder med kameraet. Det vil altså si at du tar flere bilder etter hverandre, som igjen settes sammen til ett stort bilde.

Denne muligheten dukker opp når du trykker på "Valg" i kameraet.

Hvordan få funksjonene?

At tastaturet og panoramamodusen ligger i iOS 5 kan tyde på at dette er noe Apple har planer om å lansere etterhvert. Men du trenger ikke vente på at de skal få fingeren ut.

Det er ikke nødvendig med jailbreaking for å aktivere funksjonene, men du er nødt til å fikle litt med en sikkerhetskopi av telefonen din.

Fremgangsmåten er beskrevet hos 9to5mac.com.

Kilde: 9to5mac.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.